'7 Haziran'da bu iktidarı yıkmazsak ülkemizi kötü günler bekliyor'

'7 Haziran'da bu iktidarı yıkmazsak ülkemizi kötü günler bekliyor'

CHP Bursa Milletvekili Aday Aday Orhan Sarıbal, AKP iktidarının kamuya ait ne varsa, halkın geleceği için hayati öneme sahip teşebbüsleri peşkeş çekerek elden çıkardığını söyledi. Sarıbal, darbe sonrası uygulamaya sokulan neoliberal politikaların gelecekte Türkiye'yi Şili gibi ekonomik olarak sömürgeleştireceğini ifade etti.

2015.03.16 16:02 - Son Güncellenme: 2015.03.16 16:02 - Projeler - HABER MERKEZİ
A
'7 Haziran'da bu iktidarı yıkmazsak ülkemizi kötü günler bekliyor'

Seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Orhan Sarıbal, Türkiye'nin 12 Eylül askeri darbesinden sonra neoliberal politikaların yörüngesine sokulduğunu ve AKP iktidarları döneminde bu politikaların en vahşi şekilde Türkiye toplumuna dayatıldığını söyledi. Benzer bir sürecin 70'lerden başlayarak Şili'de yaşandığını ve bu ülkenin bugün ekonomik bir sömürge haline geldiğine dikkat çeken Sarıbal, "Bugün Şili'nin bütün zenginliklerini ABD, Çin, Almanya ve diğer çok uluslu güçler kullanıyor. Ülke kaynakları başkalarının eline geçmiş. İçeride bu ülkelerin yüksek duvar ve tel örgülerle çevrili gettoları var. Dünyanın en güzel tarım ülkelerinden biri olan Şili'de Şilililer artık o kaynakların sahibi değil, sadece çalışan köleleleri durumundalar" dedi.

Türkiye'nin bugün Şili'ye benzer bir sürecin içinden geçtiğine dikkat çeken Orhan Sarıbal, bunun başlangıcının da 12 Eylül 1980'deki darbe olduğunu ifade etti. Az gelişmiş ülkelerde askeri darbelerle uygulamaya sokulan neoliberal politikaların amacının o ülkenin kaynaklarının, ekonomik teşebbüslerinin yabancıların eline geçmesini öngördüğünü belirten Sarıbal, şunları söyledi:

"Türkiye'de kamuya ait ne varsa satıldı. Bakın bütün önemli ekonomik teşebbüsler yabancıların ellerinde. Kemal Derviş yasaları vahşi libareller tarafından vahşice uygulandı, kamuya halkın yararına olan tesisler satıldı, peşkeş çekildi, taşeronlaştırıldı. Bu yasalarla toplumun geldiği noktayı görmek zorundayız. Liberal ekonomi bizim gibi az gelişmiş, endüstri devrimini tamamlamamış ülkeler için sömürgeleşme sürecidir. İktidar bugün ülkeyi çok uluslu şirketlere peşkeş çekiyor. Türkiye yavaş yavaş bir sömürge toplumu olmaya doğru gidiyor. Eğer bu gidişe dur demezsek, Türkiye 20 yıl sonra Şili gibi sömürge durumuna gelebilir. Eğer o çok uluslu şirketler isterlerse Türkiye'yi bir gecede batırırlar. 7 Haziran'da eğer halk bu iktidarı yıkıp ülkenin kaderini eline almazsa ülkemiz uçurumdan aşağı gidebilir."

Cumhuriyet'in sosyal, siyasal, ekonomik değerlerine sahip çıkmanın yurtsever herkesin görevi olduğunun altını çizen CHP Milletvekili Aday Adayı Orhan Sarıbal, "7 Haziran'da bu Brezilya dizisi yalanlarını yıkmak zorundayız. Milletvekili olayım ya da olmayayım ben geçmişten bugüne gelen mücadele anlayışımla yurdum için çalışmaya devam edeceğim.

Diğer Emlak ve Gayrimenkul Projeleri için tıklayın


2015.03.16 16:02 - Son Güncellenme: 2015.03.16 16:02 - HABER MERKEZİ
A