50. Uluslararası İnegöl mobilya fuarı açılıyor

50. Uluslararası İnegöl mobilya fuarı açılıyor

İnegöl Belediyesi, 50. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı açılış töreni gerçekleştiriyor.

2024.04.22 14:24 - Son Güncellenme: 2024.04.22 15:24 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
50. Uluslararası İnegöl mobilya fuarı açılıyor

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN 

İnegöl Belediyesi, Kültürpark Fuar Alanı'nda 50. Uluslararası Mobilya Fuarı düzenlendi. 

Gerçekleştirilen fuar açılışa Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa  Milletvekili Ayhan Salman, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal katıldı.

Türkiye İhracatçılar Birliği Başkan Vekili Ahmet Güleç, "Türkiye mobilya sektörü son 20 yılda saygınlığı ile kentinden övgüyle bahsettirdi. Çin'i dışarıda baktığımızda mobilya üretiminin yüzde 50'sini gelişmiş ülkeler üretmekte. Bir yandan da gelişmiş ülkelerle rekabet ediyoruz ve dünyada 7'nci sıradayız. Hedefimiz dünya 5'incisi olmak. Mobilya sektörü bütün imalat sektörünün müşterisidir. Ayrıca bir istihdam dostu. Bir ülke bir sektörde fuar yapabiliyorsa o sektör o ülkede başarılıdır. Biz Türkiye ihracatçılar bazında Bursa'mız ikinci sırada. Bunda Bursa'daki imalatçılarımızın büyük bir emeği var. Daha fazla tasarım daha fazla inavasyon yapmamız lazım bu sayede dünya ile yarışabiliriz. Yetkililerimizden daha fazla tasarruf bekliyoruz" dedi.

"İNEGÖL ÜRETMEYE DEVAM EDECEK"

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Ben buradaki emekçilerimize teşekkür etmek istiyorum. Her bir tasarımda büyük emekleri var. Üretim çok meşaketli bizim yerel yönetimler olarak üreticilerimizin önündeki engelleri kaldıracağımıza inanıyorum. Fuarda emeği geçen tüm mobilyacılarımıza, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonrada İnegöl üretmeye devam edecek diyorum, fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum" diye belirtti.

"FUARA KATILANLARA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "İnegöl üretim ve ihracatın şehridir. İstihdama çok önemli katkısı vardır ve devam etmektedir. Türkiye'de mobilya ihracatında 18'inci sırada yer almakta İnegöl. Rakamlar her geçen gün daha iyiye gittiğini gösteriyor. Daha iyinin de iyisi vardır. İnegöl mobilyacılarının daha iyisini yapacağınıza inanıyorum. Sizlerin sayesinde İnegöl'ümüz mobilya özen başkenti olmuştur. Aynı zamanda dünyada da çok önemli bir yere sahip olmuştur olmayada devam ediyor. 

Dünya'nın dört bir yanına da mobilya ihracatçılığı yapması önemli bir noktadır. İnegöl mobilyası markasını oluşturmaya, mobilya eğitimciliğine özellikle eğilmek gerekiyor. Aynı zamanda tasarım konusunda da bu bölgede yurtdışından tasarımcılar getirip genç tasarımcıları da yetiştirmek gibi sorumluluğumuz var. Fuara katılan bütün firmalara başarılar diliyor ve kutluyorum" dedi.

"HEPİMİZİN TEMEL SORUMLULUĞUDUR"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "İki şeye dikkat etmek zorundayız: elbette para kazanacağız, üretim yapacağız ama ormanlara ve temiz havaya dikkat edeceğiz. Katma değerini artmamız gerekiyor. Enflasyon birilerinin tüketimini azaltırken birilerinin çok kar ettiği bir mekanizmaya dönüştürülmesi gerekiyor. 

Enflasyonu önlemenin temel koşulu gerçekten bilimle, akılla ve dünyada var olan ekonomik teorilere göre hareket etmektir. Hareket ettiğimizde asgari ücretliden sanayiciye kadar, çiftçisine kadar herkese etkikeyen bir temel sorunla karşı karşıya gelmiş olursunuz. O yüzden enflasyon meselesi birilerinin yarattığı ama toplumun 85 milyonun bedelini ödediği bir mekanizmaya dönüşmüş. Bunu buradan kurtarmak hepimizin temel sorumluluğudur" şeklinde konuştu.

"MUHALEFETİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "Burada üretim yapan firmaların daha sağlıklı, daha güzel üretim tesislerine kavuşması, tasarımın önünün açılmasıyla ilgili birçok desteği şimdiye kadar verdik vermeye devam edeceğiz. Bu sektörün göz bebiği merkezlerden bir tanesi de İnegöl. Sadece Türkiye'de değil dünyada da tanınan bir marka haline geldi. 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık ve Mustafa Başkan'ı da ziyaret ettik. Önümüzdeki dönemde Bursa'nın yararına düşecek hangi konu varsa biz o konularda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz dedik. Vatandaşın yararına uygun olmayan bir şey gördüğümüzde burada elbette ki muhalefetimizi ortaya koyacağız. Türkiye'nin dört bir yanında içimizi acıdan hasideler yaşanıyor. Mardin'de İstaklal Marşı mecliste okunmuyor, Diyarbakır'da makam odasında Türk bayrağı kaldırılıyor, web sitesindeki Türk bayrağı resmi siteden kaldırılıyor. Bayrağa ve marşımıza saygısı olmayanların gözümüzde hiçbir itibarı olamaz" dedi.

"BİRLİK BERABERLİK RUHU ÖN PLANA ÇIKMIŞTIR"

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda iki defa düzenlenen İnegöl Uluslararası Mobilya Fuarı  ülkemizde önemli bir öneme sahiptir.  İnegöl diğer şehirler içerisinde model bir ekonomi şehridir. İnegöl sadece mobilya üretimi ve fuarlarda değil aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhuyla da ön plana çıkmaktadır. Burada her daim birlikte çalışarak, el ele vererek büyük işler başarılmıştır. Bugün de burada bir araya gelmenin ve ortak hedeflere yönelmenin gücünü bir kez daha hissediyoruz ve gösteriyoruz. Bir kez daha bu fuarı gerçekleştirmede emeği olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KURDELE KESİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından 50. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.22 14:24 - Son Güncellenme: 2024.04.22 15:24 - CEREN SÜMBÜL
A