50 kişiyi öldürmek, 39 kişiyi de öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanacak
Yeni Zelanda'daki cami katliamı davasında yargılanan saldırgan Brenton Tarrant, ikinci kez hakim karşısına çıkacak.
2019.04.04 09:21 - Son Güncellenme: 2019.04.04 09:22 - Dünya - HABER MERKEZİ
Avustralya vatandaşı 28 yaşındaki Tarrant'a 50 kişiyi öldürmek ve 39 kişiyi de öldürmeye teşebbüs suçlaması yöneltilecek.
Polis kaynakları, Christchurch kentinde Cuma namazı sırasında iki camiye saldıran Tarrant'a, yarın görülecek davasında başka suçlamaların da yöneltilebileceğini kaydetti.
Davanın görüldüğü yüksek mahkeme hakimi Cameron Mander, duruşmanın prosedür gereği zanlının pozisyonunu onaylamak için yapılacağını ve Tarrant'ın savunmasının alınmayacağını söyledi.
Tarrant'ın yerel saatle 10:00'da video link yöntemiyle Christchurch'taki Yüksek Mahmeke'de hakim karşısına çıkması bekleniyor.
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in terörist olarak tanımladığı ve isminin anılmamasını tavsiye ettiği saldırgan 16 Mart'ta çıktığı mahkemede tutukluluk şartlarından şikayetçi olmuştu.