5 yıldır kafeste yaşayan kadın dünyayı şoke etti

5 yıldır kafeste yaşayan kadın dünyayı şoke etti

Filipinler'de yaşanan insanlık dramı yürekleri burktu. Akli dengesi yerinde olmayan genç kadın yıllardır kapatıldığı kafeste yaşamaya devam ediyor... Ailesi ise çareyi sosyal medyadan yardım istemekte buldu.

2021.01.16 13:09 - Son Güncellenme: 2021.01.16 14:03 - Dünya
A
5 yıldır kafeste yaşayan kadın dünyayı şoke etti
01:37 5 yıldır kafeste yaşayan kadın dünyayı şoke etti

İLGİLİ VİDEO

5 yıldır kafeste yaşayan kadın dünyayı şoke etti

Filipinler'de, psikolojik rahatsızlığı bulunan 29 yaşındaki Bebe adlı genç kadın tedavi için gerekli ilaçların masraflarını karşılayamayan ailesi tarafından 5 yıldır kafese kapatıldı. Aile, kızlarının giysilerini yediği gerekçesiyle çuvallarla elbise yaptı.

Filipinler ailesi tarafından 5 yıldır kafeste tutulan kızı konuşuyor. Filipinler'de, psikolojik rahatsızlığı bulunan 29 yaşındaki Bebe adlı kadın, ailesi tarafından 5 yıldır kafese kapatıldı.

Yerel medya, Bebe'in 2014'te depresyon teşhisi konulmadan önce  bir dükkanda çalıştığını, genç kadının tedavisi için ilaç masraflarının artması nedeniyle ailesi tarafından 5 yıldır demir bir kafese kapatıldığını aktardı.

İLAÇ MASRAFLARI KARŞILANMAYINCA KAFESE HAPSEDİLDİ

Filipin medyası, Bebe'nin tedavisine yönelik ilaç masraflarını karşılayamaması nedeniyle ikinci kez depresyona girdiğini, halüsinasyon gördüğünü ve etrafına karşı hırçınlaştığını yazdı. Aileye yakın isimlerden Glyzel Bullos, Bebe'in şiddetli ataklar yaşadığını ifade ederek, " Bu kötü bir durum ancak, ailesi Bebe'nin tedavisi için gerekli ilaçları karşılayamadığı için bu yolu izledi. Bebei güvenliği için kafese kilitlendi" dedi.

Bullos, ailesinin Bebe'yi sürekli alışılmadık yerlerde bulduğunu, kadının evden kaçtığını belirterek, " Bu acı manzara Bebe'nin güvenliği için" diye konuştu.

KIYAFETLERİNİ YEDİĞİ İÇİN ÇUVAL GİYDİRDİLER

Yetkililerden Bebe için yardım bekleyen aile, genç kadının durumunu sosyal medyadan paylaştı. Videoda genç kızın çuval giydiği görülürken, aile bu durumu "Kızımız giyeceklerini yemeye çalıştığı için çareyi çuval giydirmekte bulduk" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.01.16 13:09 - Son Güncellenme: 2021.01.16 14:03 - Gülcan Tekin
A