41 Komodo ejderi yakalandı

41 Komodo ejderi yakalandı

Endonezya'daki operasyonda ele geçirilen hayvanların değeri1,5 milyon doları buluyor, dokuz şüpheli gözaltında.

2019.03.28 11:28 - Son Güncellenme: 2019.03.28 11:29 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
41 Komodo ejderi yakalandı

Endonezya'da, kaçak olarak satılmaya çalışılan 41 Komodo ejderi ele geçirildi.

Kompas gazetesinin haberine göre, Doğu Cava'da polis, nesli tükenmekte olan ülkenin ulusal hayvanı Komodo ejderinin yasa dışı ticaretini yaptığı belirlenen bir şebekeye operasyon düzenledi.

Şebekenin, koruma altındaki Komodo ejderlerini Flores Adası'ndan kaçak  yollarla aldığını tespit eden emniyet yetkilileri, operasyonda 9 şüphelinin gözaltına alındığını, kaçak olan bir şüpheliyi de arama çalışmalarının sürdüğünü  belirtti.

Şüphelilerin, Komodo ejderlerini bazı Güneydoğu Asya ülkelerine  satmayı amaçladığını kaydeden yetkililer, her bir Komodo ejderinin uluslararası karaborsada 500 milyon rupiaha (35 bin dolara) satıldığı bilgisini paylaştı.

Komodo ejderinin ana vatanı olma özelliği taşıyan ve UNESCO Dünya  Miras Listesi'nde yer alan Komodo Adası'ndaki Ulusal Komodo Parkı'nda, 2017 rakamlarına göre 3 bin 12 Komodo ejderi bulunuyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.03.28 11:28 - Son Güncellenme: 2019.03.28 11:29 - HABER MERKEZİ
A