40 yıllık Mercedes 'hızır' oldu

40 yıllık Mercedes 'hızır' oldu

Amasya'da Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) şube başkanlığı yapan Abdullah Ayyıldız, daha önce Sağlık Bakanlığı bünyesinde ambulans olarak kullanılan 40 yıllık Mercedes marka aracı kredi çekerek satın alıp üye arkadaşlarının kullanımına sundu.

2012.10.13 14:18 - Son Güncellenme: 2012.10.13 14:18 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
40 yıllık Mercedes 'hızır' oldu

Belediye ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden üyelerinin kullanımı için aktif olarak kullanılmayan eski model ambulanslardan isteyip olumlu yanıt bulamayan Ayyıldız, internetten yaptığı araştırma sonucu Sinop'ta daha önceden ambulans olarak hizmet verdiğini öğrendiği 1973 model Mercedes marka aracı bulduğunu ve sahibine hangi amaçla kullanacağını anlatmasının ardından uygun fiyata satın aldığını söyledi.
Aracını şahsi işlerinin yanı sıra dernek etkinlikleri için de kullandığını söyleyen Ayyıldız, "Bagajı geniş ve yüksek olduğu için arkasına 2 engelli arabasını alabiliyor. Yolda kalan üyelerimiz hangi saatte olursa olsun beni arıyor. Hemen gidiyorum. 'Başın düşerse dara, Abdullah Ayyıldız'ı ara' diye sloganım var. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum" dedi.
Kendisinin 20 yılı aşkın süredir taksicilik ve kamyonculuk yaptığını ve Ağrı'da bir dinlenme tesisinde uyuduğu esnada başkasının direksiyona geçip meydana gelen trafik kazası sonucu tek ayağını kaybedip engelli durumununa düştüğünü anlatan 51 yaşındaki evli ve 5 çocuk babası Ayyıldız, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Engelli olmak bir imtihandır ve her an herkes bu imtihan ile karşı karşıya kalabilir. Biz de yaklaşık bin 680 üyemize hizmet etmeye, onların ihtiyaçlarına değerli kamu yöneticilerinin desteğiyle cevap vermeye çalışıyoruz. 2 dönemdir dernek başkanlık yapıyorum. Bu süreçte yürütülen faaliyetlerle çoğu arkadaşımıza araç, gereç kazandırdık" diye konuştu.
Arızalanan akülü aracının yolda kaldığını ve Ayyıldız ile temasa geçtiğini anımsatan dernek üyesi Taner Metin'de, "Sağ olsun Abdullah ağabeyimizin aracı 'Hızır' gibi geliyor ve imdadımıza yetişiyor" şeklinde konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.13 14:18 - Son Güncellenme: 2012.10.13 14:18 - HABER MERKEZİ
A