4 çocuğunu kaybetti, koruyucu aile oldu

4 çocuğunu kaybetti, koruyucu aile oldu

TOKAT'ın Turhal İlçesi'nde 4 çocuğunu ana karnında yüksek tansiyon sebebi ile kaybeden 47 yaşındaki Zerrin Tekeli, erkek kardeşinin eşinden ayrılması ardından yurda yerleştirilen yeğeni 16 yaşındaki Taha Tekeli'yi yanına alarak koruyucu aile oldu. Tekeli, yeğeni Taha Tekeli'yi ilerde evlatlık etmek istediğini söyledi.

2013.04.17 14:58 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:58 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
4 çocuğunu kaybetti, koruyucu aile oldu

Turhal İlçesi'nde oturan Zerrin Tekeli, 9 yıl evli olduğu Rafet Gündüz döneminde 4 kez hamile kaldı. Tekeli, yüksek tansiyon sonucu 4 çocuğunu da doğuramadan ana karnında kaybetti. Ardından eşinden ayrılan Tekeli, ilçede annesi ile yaşamını sürdürdü. Fakat bir süre sonra annesini de kaybeden Tekeli, yaşamını tek başına sürdürdü. Tekeli, daha sonra, erkek kardeşi Tuncer Tekeli'nin eşi Hacer Yılmaz'dan ayrılması ardından Tokat Yetiştirme Yurdu'na bırakılan, yeğeni 16 yaşındaki Taha Tekeli'yi, 'Koruyucu Aile' kapsamında yanına almak istedi. Turhal Kaymakamlığına başvuran Tekeli, burada gerekli belgeleri tamamladıktan sonra Endüstri Meslek Lisesinde okuyan yeğenini yanına alarak bakımını üstlendi. Taha'nın anne ve babasının 17 yıllık evlilikten sonra ayrıldığını belirten  Zerrin Tekeli, şöyle dedi:
"Anne daha sonra evlenmeden önce çocuğu yetiştirme yurduna veriyor. Çok almaya çalıştım ama olmadı. Daha sonra devletin çıkarmış olduğu, 'Koruyu Aile fırsatından yararlanarak çocuğu yanıma aldım. Taha 18 yaşını tamamladıktan sonra ikinci bir çocuk tekrar almak istiyorum. Ben daha sonra Taha'yı evlatlık edineceğim. Taha'ya da söyledim, 'Eğer yetiştirme yurdunda sevdiğin bir arkadaşın varsa onu da alabiliriz' Çocuklarımız zayi olmasın."

Daha önce yaptığı evlilikte 4 çocuğunu yüksek tansiyondan dolayı gebeyken kaybettiğini söyleyen Tekeli, 9 yıl mücadele ettiğini anlatırken, "Ama çocuğum olmadı. Bende aşırı derecede çocuk sevgisi var. Taha ile şimdi çok mutluyuz" diye konuştu. Tekeli, ayrıca halka seslenirken, "Bütün insanların koruyucu aile veya evlat edinmelerini isterim. Çünkü, hayat bambaşka bir hayat oluyor. Hayatta bir amacın oluyor. Çocukları toplum, vatana düzenli yetiştirmek gerekiyor. Ben çok mutluyum" dedi.

"DERSLERİM DÜZELDİ"

Anne ve babasının ayrılmasının ardından 1 yıl önce zorla yetiştirme yurduna yerleştirildiğini söyleyen Taha Tekeli ise, şöyle konuştu:

"Yurda girmeyi ben istemiyordum. Ama her zaman halamla irtibat halindeydim. Hafta sonları Tokat'tan Turhal'a halamın yanına geliyordum. Bu şekilde devam etti. Halam başvurdu ve beni yanına aldı. Şimdi çok mutluyum. Buraya gelince birinci dönemde zayıf olan derslerim şimdi düzeldi."

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 14:58 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:58 - HABER MERKEZİ
A