4 bakan yardımcısından CHP'ye Bülent Kılıç yanıtı: Zorbalık değil

4 bakan yardımcısından CHP'ye Bülent Kılıç yanıtı: Zorbalık değil

CHP, darp edilerek gözaltına alınan gazeteci Bülent Kılıç'ın fotoğrafını, "Türkiye bu zorbalığı hak etmiyor" notuyla eleştirdi. Dört içişleri bakan yardımcısı fotoğrafın zorbalık olmadığını söyledi.

2021.06.27 20:18 - Son Güncellenme: 2021.06.27 20:18 - Güncel
A
4 bakan yardımcısından CHP'ye Bülent Kılıç yanıtı: Zorbalık değil

İstanbul'da dün yapıllan Onur Yürüyüşünü takip eden AFP Muhabiri Bülent Kılıç'ın gözaltına alınırken gösteren fotoğrafı "Türkiye bu zorbalığı hak etmiyor" sözleriyle paylaşan CHP'nin resmi Twitter hesabına AK Partili bakan yardımcılarından tepki geldi. 

CHP hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye bu zorbalığı hak etmiyor. Kendi yaşam tarzlarının dışında hiç kimseye saygı duymayan, görevinin başındaki gazetecilere, farklı kimliklere bu zulmü reva gören zihniyeti kınıyoruz. Cumhuriyetimizin layık olduğu demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz..." 

Bu paylaşımının ardından içişleri bakan yardımcıları Twitter hesaplarından CHP'ye yanıt verdi. Mehmet Ersoy "İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir... Esas zorbalık, toplumda iktidara tepki uyandırmak adına, hiçbir sınır tanımadan kurumlarımıza fütursuzca, her türlü yalana sarılarak saldırıp sonrasında özür dileyecek erdemi gösterememektir" dedi. 

İsmail Çataklı "Asıl biz vatandaşın huzur ve güvenliği için çalışan polisimize "zorba" diyen zihniyeti şiddetle kınıyoruz" paylaşımını yaptı.  

Tayyip Sabri Erdil, "Maalesef uzun süredir kontrol edemedikleri siyasal öfkeyle, devlete isyan eden ve başkaldıranlara kadar düşen... Ve görevini yapan Polise zorba diyen bu zihniyeti kınıyoruz... Emniyet teşkilatının hedef gösterilmesini de kınıyoruz" dedi.

Muhterem İnce de şu paylaşımı yaptı: "Kanuna, hukuka vandallıkla direnenleri değil, kanunu uygulama sorumluluğunu yerine getiren polisimizi zorbalıkla itham eden bu hukuk dışı zihniyeti kınıyoruz."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dört yardımcısının attığı tweetleri kendi hesabından paylaşarak destek oldu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.27 20:18 - Son Güncellenme: 2021.06.27 20:18 - Kübra Coşar-pasif
A