3D Laparoskopi sistemi Bursa'da sadece Özel Esentepe Hastanesi'nde (ÖZEL HABER)

3D Laparoskopi sistemi Bursa'da sadece Özel Esentepe Hastanesi'nde (ÖZEL HABER)

Ülkemizde sınırlı sayıda bulunan, Bursa'da ise hiçbir hastanede olmayan 3D Laparakopi sistemi Özel Esentepe Hastanesi'nde hizmet vermeye başladı. Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Korkmazer, "Hastanemize 3D Laparoskopi sistemi getirildi. Bu sayede ameliyatlarda çok daha iyi bir derinlik duygusu oluşturulacak ve kompleks ameliyatlar çok daha kolay olacak. Bu sistemin en büyük dezavantajı oldukça maliyetli olması ama bizim hastanemiz bu konuda gerekli yatırımı yaparak hastanın ve cerrahın konforu için bu cihazı hastanemize getirdi" dedi.

2021.01.27 08:42 - Son Güncellenme: 2021.01.27 09:35 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
3D Laparoskopi sistemi Bursa'da sadece Özel Esentepe Hastanesi'nde (ÖZEL HABER)
03:23 3D Laparoskopi sistemi Bursa'da sadece Özel Esentepe Hastanesi'nde (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

3D Laparoskopi sistemi Bursa'da sadece Özel Esentepe Hastanesi'nde (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Laparoskopik cerrahi yöntemi tüm dünya tarafından sürekli geliştiriliyor.

Geçmiş yıllarda açık yöntemle yapılan ameliyatlar, günümüzde birçok cerrah tarafından laparoskopik yöntemle yapılıyor.

En son teknolojilerden olan, ülkemizde sınırlı sayıda bulunan, Bursa'da ise hiçbir hastanede olmayan 3D Laparoskopi sistemi, Özel Esentepe Hastanesi'nde hizmet vermeye başladı.

"GENEL CERRAHİ, KADIN DOĞUM VE ÜROLOJİ AÇISINDAN EN ÖNEMLİ BASAMAĞINI OLUŞTURUYOR"

Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Kokmazer, "Tüm dünyada cerrahi bölümler artık minimal invaziv cerrahiye doğru yönelmektedir. Minimal İnvaziv cerrahinin en önemli özelliği hastaya çok az ağrı hissettirmesi, kısa sürede iyileşme sunması ve enfeksiyon riskini en aza indirmesidir. Dolayısıyla birçok branş minimal invaziv cerrahiye yani çok daha küçük kesiklerden özel aletlerle ameliyat yapmaya yöneldi. Laparoskopik cerrahi, genel cerrahi, kadın doğum ve üroloji açısından en önemli basamağını oluşturuyor. Laparoskopik cerrahi de karın içine özel bir kamera ve aletlerle girilerek tüm ameliyatlar yapılabilmekte" ifadelerine yer verdi.

"BUNLARDAN EN ÖNEMLİSİ 3D LAPAROSKOPİ SİSTEMİ"

Doç. Dr. Engin Korkmazer, "Bu uygulama avantajlı ama cerrah açısından bazı dezavantajları var. Mesela sınırlı bir alanda müdahale ediyorsunuz. Laparoskopinin iki önemli dezavantajı var. Birincisi genel itibariyle 2D bir sistem olduğu için derinlik duygusunun olmaması, ikincisi ise dokuya kendiniz dokunamadığınız için bir geri bildirim alamamanız. Bu iki sorun için dünya sürekli araştırma yapıyor. 2D cerrahi yapmanın en önemli dezavantajı ise doku derinliğinin kaybolmasıdır. Buna bağlı olarak basit cerrahi prosedürler yapılabiliyor ama kompleks cerrahi prosedürlerde, özellikle kanser cerrahisinde bu derinliğin olmaması doku diseksiyonunu ve ameliyatı zorlaştırmaktadır. Bunu yenme noktasında artık günümüz Laparoskopi sistemleri yeni teknolojiler geliştiriyorlar.  Bunlardan en önemlisi de 3D Laparoskopi sistemi. Hastanemize 3D Laparoskopi sistemi getirildi. Bu sayede ameliyatlarda çok daha iyi bir derinlik duygusu oluşturulacak ve kompleks ameliyatlar çok daha kolay olacak. Bu sistemin en büyük dezavantajı oldukça maliyetli olması ama bizim hastanemiz bu konuda gerekli yatırımı yaparak hastanın ve cerrahın konforu için bu cihazı hastanemize getirdi. Bu sayede özellikle kompleks cerrahileri çok daha hızlı, çok daha yüksek başarı oranıyla yapabileceğiz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.27 08:42 - Son Güncellenme: 2021.01.27 09:35 - HABER MERKEZİ
A