3'lü ittifak kurulacak mı? Bursa il başkanları ne dedi?
14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi partilerin liste hazırlıkları sürerken Millet İttifakı'nda Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi arasında ittifak içinde ittifak formülü gündemde. Fakat Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir televizyon programında yaptığı açıklamalarla 3 parti arasındaki ittifakın zora girdiğinin sinyallerini verdi.
2023.04.05 16:31 - Son Güncellenme: 2023.04.05 16:42 - Bursa Bölge - HÜSEYİN İZCİ
HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yaptığı açıklamalarını Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ve DEVA Partisi Bursa eski İl Başkanı Serkan Özgöz'e sorduk.
"HERHALDE 3'LÜ İTTİFAK OLMAYACAK ÖYLE GÖRÜNÜYOR"
Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca son bir görüşmenin daha olacağını söyledi. Atmaca, "Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Ali Babacan ile son bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi. Ama çok ümitli değiliz. Herhalde 3'lü ittifak olmayacak öyle görünüyor. Biz hazırlığımızı yaptık kendi listelerimizle girebiliriz ama son anda bir değişiklik olabilir mi bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
"İTTİFAKI BİR KENARA BIRAKMAK MANTIKLI DEĞİL"
DEVA Partisi Bursa eski İl Başkanı ve DEVA Partisi Bursa milletvekili aday adayı Serkan Özgöz görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Özgöz, "Bizim yaklaşımımız şu şekilde. Öncelikle 14 Mayıs seçimlerinde milletin yararına bir karar almamız lazım. Önce ülkemizi düşünüyoruz. Sonra partimizi düşünüyoruz. Cumhur İttifakı'nın seçime nasıl gireceği belli değilken bizim ittifakı bir kenara bırakmamız mantıklı değil, ülkenin hayrına da değil. O yüzden biz bu ihtimalleri sonuna kadar zorlamaya devam ediyoruz. İlgili kurullarımız diğer partinin kurullarıyla çalışmalara devam ediyor. Böyle bir ihtimal olmayacaksa da DEVA Partisi kendi listesiyle seçime girmeye hazır" şeklinde konuştu.
"ÖNEMLİ OLAN MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU SAĞLAMAK"
Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız ise henüz kesinleşmiş bir durumun olmadığını iletti. Yıldız, "Birkaç günlük süre var. Bu süre içerisinde nasıl bir tablo çıkacağı henüz netleşmedi. Farklı ihtimaller var. Partiler kendi listeleriyle girebilir, ikili ittifaklar olabilir. Ama kesinleşen bir şey yok şu anda. Gelecek Partisi olarak biz 'Millet ittifakı olarak en çok milletvekilini nasıl çıkarabiliriz?' Biz bu ihtimali değerlendiriyoruz. Gerekirse her parti fedakarlık yapabilsin. Burada önemli olan meclis çoğunluğunu sağlamak" dedi.