3 bağımsız üyenin atanması Turkcell'in önünü açacak

3 bağımsız üyenin atanması Turkcell'in önünü açacak

SPK eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Bezmiâlem Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça'yı Turkcell'e bağımsız üye olarak atamasının ardından şirketin genel müdürü Süreyya Ciliv ilk kez konuştu.

2013.04.15 08:39 - Son Güncellenme: 2013.04.15 08:39 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
3 bağımsız üyenin atanması Turkcell'in önünü açacak

Zaman'da yer alan haberde yönetim kurulunun son 3 senede ciddi bir sıkıntı içinde olduğunu belirten Ciliv, bu sıkıntıları çözecek SPK tebliğinin gereğini Turkcell'in 9 aydır yapmadığını, bu yüzden atamayı SPK'nın yaptığını kaydetti. Ciliv, "Atamaları olumlu ve yapıcı buluyoruz. Bizi destekleyecek yönetim kuruluyla Turkcell'in önü çok açık. Türkiye'ye daha fazla katkıda bulunacağımıza inanıyorum." diye konuştu. Ciliv'e göre şirkette geçiş dönemi yaşanacak ve Kurumsal Yönetim İlkeleri tam anlamıyla uygulanmaya başlayacağından 'yönetim' kaynaklı problemler geride kalacak. Ciliv, ortakların kendi bağımsız üyelerini seçtiğinde söz konusu 3 ismin değişebileceğini ifade ederken, "Geçiş döneminde de olsa yönetim kurulunun istikrarlı yapıya kavuşması işleri hızlandıracaktır. Turkcell, Türkiye için önemli bir takım ve yapması gereken daha çok iş var." dedi.


Süreyya Ciliv, Turkcell'deki büyüme stratejisinin mobil internet odaklı olacağını kaydetti. Buna göre 20 yıldır ses ağırlıklı hizmet veren şirket, 3G ve yakında devreye girecek 4G ile akıllı telefon-tabletlerin yaygınlaşmasıyla sağlıktan eğitime, eğlenceden medyaya geniş bir alanda data (veri) alışverişine köprü olacak.  Turkcell Teknoloji'de çalışan 460 yazılım mühendisi sadece software (yazılım) ile meşgul olmuyor. Aynı zamanda piyasada çok tutulan T serisi akıllı cihazları geliştiren ekip, İzmit Gebze'de yerli tablet üretimine de hazırlanıyor. Teknoparklarda geliştirilen ürün ve hizmetleri kendi bünyesine uyarlayan Turkcell, bu şirketleri yurtdışına da taşıyor. Süreyya Ciliv, Skytürk360 TV'de konuk olduğu Üç Nokta'da Türkiye'nin mobil teknoloji trenini kaçırmadığını, aksine genç ve iyi eğitimli nüfusu sayesinde aktör konumuna yükseleceğini söyledi. Cep telefonunun nüfusu kapsama alanı itibarıyla Türkiye'nin dünyada ilk sırada yer aldığına işaret eden Ciliv, "Ulaştırma Bakanlığı'nın nüfusu 300 ve altında olan yerleşim birimlerinde de cep telefonuyla haberleşme imkânı sağlayacak Evrensel projesinin ihalesini kazandık. İki yıl sonra insanın yaşadığı her yerde 'alo' dedirten ülke unvanı da Türkiye'nin olacak. Turkcell'deki 3G Amerika'daki 4G'den hızlı. Bunu Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak söylüyor. Saniyede 1000 megabit hızında fiber internetle dünyada ilk dört ülkeden biriyiz. Bunlardan daha önemli bir şey var ki, o da herkesin kendine güveni geldi." bilgisini verdi.

Elde edilen başarıyı doğru zamanda doğru yatırımların yapılmasına bağlayan Ciliv, "Teknolojiyi iyi bilenler olarak iletişimin önemini, bilgiye ulaşmanın önemini bildiğimiz için ciddi yatırımlar yaptık. Bugün Harran'daki Emine, Harvard'daki Emily ile aynı şekilde bilgiye dünyanın en büyük kütüphanesi internetle ulaşabiliyor. Genç, dinamik, hırslı, çalışkan, başarısızlığı kabul etmeyen ve başarı odaklı insanımız var. Bu yüzden artık Türkiye'nin zamanı." dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.15 08:39 - Son Güncellenme: 2013.04.15 08:39 - HABER MERKEZİ
A