250 zırhlı Hummer oraya gönderildi

250 zırhlı Hummer oraya gönderildi

Irak'ın Ninova vilayetine bağlı Musul İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Muhammet İbrahim, "Irak Savunma Bakanlığı, Musul'un Mahmur ilçesine 250 zırhlı Hummer araç sevkiyatı yaptı" dedi.

2015.12.29 11:48 - Son Güncellenme: 2015.12.29 11:48 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
250 zırhlı Hummer oraya gönderildi

İbrahim, Kerkük kentindeki ofisinde yaptığı açıklamada,  "Enbar ilindeki Ramadi kentinin, DAEŞ'ten geri alınmasıyla birlikte gözler  Musul'un çevre bölgesindeki cephelere yöneldi. Tamamı Musullu olan 3 Tugay şu  anda hazır bir şekilde Bağdat'tan gelecek emri bekliyor. Söz konusu operasyon  için ciddi bir hazırlık yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Musul'un Mahmur ilçesine 250 Hummer gönderildi

Musul'un Mahmur ilçesine Savunma Bakanlığı tarafından teçhizat  sevkiyatının yapıldığını belirten İbrahim, "Söz konusu bakanlık  tarafından  Mahmur ilçesindeki Musul Operasyonlar Komutanlığına 250 adet zırhlı Hummer askeri  aracı teslim edildi. Bunun yanında 3 Tugay'ın tüm mühimmat ve cephane ihtiyaçları  da karşılandı" bilgisini paylaştı.

Irak ordusu ve Kürt bölgesindeki Peşmerge güçleri arasında kentin geri  alınması için anlaşmaya varılmasıyla birlikte, operasyonun kaderi için önemli bir  aşamaya gelineceğini kaydeden İbrahim, "Irak ordusuna bağlı 3 Tugay ve Peşmerge  güçlerinin yanı sıra, sürekli bir şekilde eğitimlerine devam eden 3 özel hareket   bölüğü de operasyonlara katılacak. Aynı zamanda uluslararası koalisyon güçlerinin  havadan desteği de devam edecektir" şeklinde konuştu. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2015.12.29 11:48 - Son Güncellenme: 2015.12.29 11:48 - HABER MERKEZİ
A