22 yaşındaki mafya üyesi Carla Díaz Torrealba, yakalandı!

22 yaşındaki mafya üyesi Carla Díaz Torrealba, yakalandı!

Venezuela'da bir mafyanın üyesi olan 22 yaşındaki Carla Díaz Torrealba, polisle girdiği çatışmanın ardından yakalandığı duyuruldu.

2021.07.23 23:02 - Son Güncellenme: 2021.07.23 23:14 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
22 yaşındaki mafya üyesi Carla Díaz Torrealba, yakalandı!

Carla Díaz Torrealba, Instagram hesabı üzerinden göz alıcı fotoğraflar paylaşıyor. Bazı fotoğraflarında günlük yaşantısını paylaşırken bazılarında uzun namlulu silahlarla pozlar veriyor. Polis, onun silahlı mafyasında "koruyucu" veya gözcülük yapan El Koki'nin önemli bir suç ortağı olduğunu düşünüyordu.

Yerel basın, onun ayrıca rakip gangsterleri baştan çıkarmak ve ardından kaçırmak tuzak operasyonlarında yem olarak görev aldığını iddia ediyor. Carla Díaz Torrealba daha önce 2019'da hırsızlıktan gözaltına alınmıştı.

43 yaşındaki El Koki, yetkili birimlerin sunduğu 500 bin dolarlık ödüle rağmen en az on yıl boyunca yakalanmaktan kurtulmayı başarmıştı. Venezuela diktatörü Nicolas Maduro, 2017 yılında çete liderleriyle Caracas'taki belirli mahallelerde özgürce hüküm sürmelerine izin veren bir anlaşma imzaladıktan sonra gücünü arttırdı.

Caracas, dünyadaki en yüksek cinayet oranlarından birine sahip bölgelerden biri. Başkentte şiddet o kadar yüksek oranda ki aileler korunmak ve zarar görmemek amacıyla farklı çetelerin yanında yer almayı seçiyor.

Bir kadını öldürüp cansız bedenini parçalara ayırarak çantalara koyarken kendi görüntülerini kaydeden cani çete üyeleri yakalandı. Güvenlik güçleri, kazı yaparak cesedi gömüldüğü yerden çıkardı ve iğrenç videonun bir kopyasını bularak çete üyelerini yakalamayı başardı.

CESEDİNİ PARÇALARA AYIRDILAR 

Yerel basında çıkan haberlere göre, 21 yaşındaki Gabriela Lima Santana, rakip bir çeteye karşı yapılan misillemede, kamera karşısında bir banyoda vahşice katledildi. Ceset parçaları küçük çantalara sığması için zavallı kadının vücudu parçalara ayrıldı.

DOĞUM GÜNÜNDEN BİR GÜN ÖNCE KAYIP OLARAK BİLDİRİLDİ

Genç kadın, doğum gününden bir gün önce, 13 Mart'ta kayıp olarak bildirilmişti. Ancak çok daha erken ortadan kaybolduğuna inanılıyor. 24 Mart'ta bir drenaj hendeğine atılan Gabriela Lima Santana'nın parçalanmış cansız bedeni, Brezilya'nın güneyinde Capao da Canoa'daki çöpleri toplamaya çalışan belediye meclisi çalışanları tarafından bulundu.

Gabriela'nın kollarından biri, Canoas şehrindeki su birikintisinde bulunan bavuldan dışarı fırlayarak belediye çalışanlarını dehşete düşürdü. Caboco haber sitesine göre kurbanın kafası, gövdesi, bacakları ve kolları da adli tıp uzmanları tarafından çantadan çıkarıldı. Çantanın suyun dibine batması için içerisine taşlar da konulmuştu.

DÖVMELERİNDEN TEŞHİS EDİLDİ

Polis ekipleri Gabriela'nın yerel bir çeteyle ilişkili olduğu iddia edilen kendine özgü dövmeleriyle ve parmak izleriyle tanımlandığını bildirdi.

Cinayet bölümündeki dedektifler, kadının vücudunun banyoda parçalandığını gösteren, şoke edici bir videoyla ilgili soruşturma başlattı. Görüntülerde gülümseyen çete üyesinin kadının cesedini parçaladığı ve Gabriela'nın vücut parçalarını siyah çöp poşetlerine doldurduğu görülüyor.

HAMİLE KADINLARA BİLE ACIMIYOR 

Uyuşturucu savaşlarının sürdüğü Meksika'da, dehşete düşüren şiddet olayları sık sık yaşanıyor. Çeteler, kurbanlarının kalplerini söküyor, cesetlerini asitle eritiyor, hamile kadınlara bile acımıyor.

DAHA ÇOK KAN DÖKÜLECEK

Son olarak ülkenin en güçlü uyuşturucu baronunun, tutuklanan kızı tarafından ele verilebileceği iddiası dünya gündemine bomba gibi düşerken, uzmanlar daha çok kan dökülebileceğinden korkuyor. Jalisco Yeni Nesil Karteli'nin (CJNG) lideri Nemesio 'El Mencho' Oseguera Cervantes, kızının ABD'li yetkililer tarafından yakalanmasının ardından, muti milyarlık karteli hakkındaki bilgileri polise verebileceğinden endişe ediyor.

Örgütün yükselişi sırasında, acımasız askerlerin kurbanların kalplerini söküp vücutlarını asit içinde çözdürdüğü ve hatta hamile kadınları hedef aldığına dair sayısız haber duyuldu.

İŞ BİRLİĞİ YAPANA SERVET VERİLECEK

ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi şimdi El Mencho'nun yakalanmasını sağlayacak bilgiler için 10.000.000 dolarlık bir ödül teklif ediyor. İşbirliği yapanlar neredeyse kesin olarak ölümden daha kötü bir kaderle karşı karşıya kalacaklarını bildikleri için, polis yetkilileri şimdiye dek derin bir sessizlikle karşılaştılar.

Ancak şimdi El Mencho'nun kızı Jessica Oseguera Gonzalez, ABD Hazine Bakanlığı tarafından kara listeye alınan şirketlerle iş anlaşmaları yapmaktan suçlu bulundu.

HAPİSTEN ÇIKMA ANLAŞMASI

34 yaşındaki kadının cezası bu yıl içinde açıklanacak. Jessica Oseguera Gonzalez, eğer yetkililerle bir şekilde "hapisten çıkma" anlaşması yapamazsa, onlarca yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

25 yılını narkotikle mücadele eden eski bir ABD federal polis şefi olan Robert Almonte, El Mencho'nun kızının kartele karşı kullanılabilecek çok önemli bilgilere sahip olabileceğine inanıyor.

"Jessica'nın bilgisi olduğu ve babasının operasyonlarına doğrudan dahil olduğu konusunda hiç şüphe yok" diyen Robert Almonte, Daily Star gazetesine yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"El Mencho endişelenmeli, çünkü Jessica'nın önemli bilgiye sahip olduğunu biliyor. Eğer bu bilgiler ABD yetkililerine verilirse, kartele önemli ölçüde zarar verebilir ve hatta üyelerinin tutuklanmasına yol açabilir."

GECE GÜNDÜZ GÜVENLİK ORDUSU KORUYOR

Şubat ayında kartel liderinin büyük imparatorluğunu gece gündüz koruyan özel bir ordu tarafından çevrelendiğinden korkulduğuna dair haberler dünya basınında yer almıştı.

Eski bir Uyuşturucuyla Mücadele Ajansı şefi olan Mike Vigil, The Sun gazetesine yaptığı açıklamada, El Mencho'nun kendisini diğer uyuşturucu baronlarından ayıran yeni bir şiddet seviyesi yarattığını söyledi.

"El Mencho'yu aşırı derecede vahşi ve son derece kurnaz olarak tanımlarım. Üstelik o diğer uyuşturucu baronları gibi gösteriş ve fiyakadan uzak duruyor." ifadelerini kullandı.

Mike Vigil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bununla birlikte, acımasız savaş ağası, makineli tüfekler ve roketatarlarla tepeden tırnağa silahlanmış bir 'devlet içinde devlet' inşasına büyük miktarda para yatırıyor."

İKİ KARTEL ARASINDA ÖLÜMCÜL SAVAŞ 

Meksika'nın güneyindeki Guerrero eyaletinde La Familia Michoacana kartelinin liderliğini yapan Johnny Hurtado Olascoaga'nın lakabı, El Pez'di. El Pez ve adamları, turistik Acapulco kentini kontrol etmek için savaşıyordu.

Halihazırda Meksika'nın en vahşi karteli Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) ile karşılaşması uzun sürmedi, sık sık ceset parçalarının da yer aldığı tehdit mesajları aldılar.

Yerel medya, kartel savaşında CJNG'nin peşine suikastçilerini taktığı El Pez'in canlı canlı yakılarak vahşice öldürüldüğünü yazdı. Haberlere göre, dağlık alandaki çatışmada La Familia Michoacana'nın beş üyesi de vuruldu.

CJNG'nin söz konusu operasyonunda bazı kadınlar ve çocuklar da rehin alındı. El Mencho lakaplı lideri Nemesio Oseguera Cervantes tarafından yönetilen vahşi kartel, halihazırda Meksika ve Porto Riko'da 35 eyaleti kontrol ediyor.

YEDİ YILLIK KANLI SAVAŞ

2014 yılında El Chapo'nun Sinaloa Karteli'nden ayrıldıktan sonra Meksika'da kanlı bir iç savaş başlatan Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG), 2020'nin son günlerinde Michoacan eyaletinde rakipleriyle kozlarını paylaştı.

Yerel medya, CJNG ile savaşa girişen Carteles Unidos (CU) grubunda Los Viagras hücresinin yanı sıra Nueva Familia Michoacana ve Blancos de Troya'nın da bulunduğunu bildirdi.

Eyaleti kan gölüne çeviren savaşta kadın suikastçı La Cholita öne çıkıyor. La Cholita, daha çok sosyal medyadaki dekolteli ve silahlı görüntüleriyle biliniyor.

Meksika medyası, videolarında yalnızca sesi duyulan ve kendisi görümeyen genç kadının son görüntülerinin büyük yankı uyandırdığını yazdı.

 

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.07.23 23:02 - Son Güncellenme: 2021.07.23 23:14 - HABER MERKEZİ
A