21 yıl sonra gelen 'buruk' sevinç

21 yıl sonra gelen 'buruk' sevinç

Çözüm süreciyle oluşan huzur ortamıyla 21 yıl önce boşalttıkları köylerine geri dönen Silopi ilçesine bağlı Kösreli köyü sakinleri, köylerinin tahrip edildiği iddiasında bulunarak bu duruma tepki gösterdi.

2013.10.14 20:04 - Son Güncellenme: 2013.10.14 20:06 - Güncel
A
21 yıl sonra gelen 'buruk' sevinç


 

Köylüler adına Kösreli köyü girişinde açıklama yapan Mehmet Onuk, tek amaçlarının doğup büyüdükleri coğrafyaya geri dönmek olduğunu ifade ederek köylerinin zengin kömür yataklarına sahip olduğunu kaydetti.

Onuk, bu kaynakların Körseli köyü ve köylülerine ait olduğunu belirterek "Yazıkki yokluğumuzda faydalanıp devletin otoritesizliği ve sahipsizliğinden yararlanarak bazı kişi ya da kişiler köyün farklı yerlerinde ev, sokak, özel mülk tanımadan hiçbir çalışma prensibine sığmayacak şekilde ocaklar açmış, köyü baştan aşağı tahrip ederek köylülerin özel mülklerini gasp etmişler. 21 yıl sonra gördüğümüz manzara bizi bir kez daha yaralamıştır" dedi.

Aşiret dengelerinin kendilerini ve topraklarını tehdit ettiğini ileri süren eden Onuk, "Yasalar ve kanunlar dışında yol ve yöntemlerle bizi topraklarımızdan uzak tutup köyümüzün kaynaklarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanıp peşkeş çekmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Bu durumun Avrupa'da yaşayan tüm Körseli köylülerini rahatsız ettiğini dile getiren Onuk, şunları söyledi:

"İzinsiz kazı ve iş alanları açan insanların yargılanması için cumhuriyet savcılarını göreve çağıyoruz. Umuyoruz ki bu haykırışımız başta devlet büyükleri olmak üzere tüm demokratik ve hukuk çevrelerinin dikkatini çeker ve suçluların cezalandırılmaları için gerekli girişimleri bir an önce başlatırlar"

Köye dönüş yapanlardan Mehmet Parlar ise terör olayları nedeniyle Fransa'ya göç ettiklerini belirterek, 21 yıl sonra buruk bir sevinçle köylerine döndüklerini köylerini onarıp yeniden köylerinde yaşamak istediklerini belirtti.

Köylüler, açıklamanın ardından köyün piknik alanına geçerek piknik yaptı.

 

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.14 20:04 - Son Güncellenme: 2013.10.14 20:06 - boş7
A