2024 Olimpiyatları için dev bir park yapılacak

2024 Olimpiyatları için dev bir park yapılacak

New York'da Central Park, Londra'da Hyde Park ve Berlin'de Tiergarten park... Dünyanın en çok ziyaret edilen Fransa'nın başkenti Paris de 2024'te hayalini kurduğu dev parka kavuşacak.

2019.05.23 12:24 - Son Güncellenme: 2019.05.23 12:25 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
2024 Olimpiyatları için dev bir park yapılacak

Paris Belediyesi, 2024 Olimpiyatları için Eyfel Kulesi'nin etrafını trafiğe kapatıp, devasa bir yeşil alan oluşturmayı hedefliyor.

Çevre kirliğine karşı verdiği mücadele ile bilinen Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Eyfel Kulesi etrafındaki geniş alanın yeşil bir park haline dönüştürülmesi projesini duyurdu. Hidalgo projeyle ilgili, "Kuş seslerini dinleyeceğimiz şahane bir bahçemiz olacak." dedi.

Paris Belediyesi, 2018'de proje için uluslararası bir yarışma düzenledi. Londra'daki Prenses Diana'nın anısına dikilen çeşme projesinde yer alan Amerikalı peyzaj mimarı Kathryn Gustafson'nun tasarımı kazanan proje oldu. Gustafson, "Paris'teki en büyük bahçeyi inşa edeceğiz, biyoçeşitlilik içinde tam ekolojik bir proje olacak." dedi.

70 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan

70 futbol sahası büyüklündeki yeşil alanın maliyeti 72 milyon euroyu bulacak. Hidalgo, Eyfel Kulesi'ni işleten şirketin bu masrafları karşılayacağını belirtti.

2020 yılının sonunda başlaması beklenen çalışmaların ilk aşaması ev sahipliğini Paris'in yapacağı 2024 Olimpiyat Oyunları'na yetiştirilecek. Oyunların tamamlanmasının ardından projenin ikinci aşamasına geçilecek. Eyfel'in diğer tarafında bulunan Champ de Mars alanından Ecole Militaire'e (Askeri Akademi) uzanan bölümde de çalışmalara başlanacak. Projenin tamamının 2030'da bitmesi hedefleniyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.05.23 12:24 - Son Güncellenme: 2019.05.23 12:25 - HABER MERKEZİ
A