20 aylık bebek, kalbindeki fazla damardan ameliyatsız kurtuldu

20 aylık bebek, kalbindeki fazla damardan ameliyatsız kurtuldu

Bursa'da, kalbindeki fazla damardan dolayı kan dolaşımında sorun olan 20 aylık bebek, ameliyatsız tedavi ile sağlığına kavuştu.

2012.01.19 11:12 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
20 aylık bebek, kalbindeki fazla damardan ameliyatsız kurtuldu

Kilo alamama sorunu ve kalbinde üfürüm duyulması nedeniyle çocuk kardiyoloji kliniğine götürülen 20 aylık İrem Üzmez'e yapılan tetkik ve tahlillerin ardından, kan dolaşımını bozan fazla damarın varlığı tespit edildi. Yapılan işlemin ardından fazla olan damar anjiyo eşliğinde vasküler plug (damar tıkayıcı) ile kapatılıp kan dolaşımı normal hale getirildi.
Çocuk kardiyolojisi uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kösecik, "Küçük İrem'in rahatsızlığının aslında kan dolaşımını bozan fazladan damardan kaynaklandığını ailesine ilettik. Açık ameliyatta risk çok yüksek olduğundan dolayı kasık bölgesinde özel aletler ile girilerek fazla olan damarı özel bir damar tıkayıcı malzeme ile tıkayıp kan dolaşımını normal haline getirdik. Bu yöntemin en önemli avantajı hastayı ertesi gün taburcu edebilmemizdir" diye konuştu.
Hastane Başhekimi Op. Dr. Ömer Kurt ise, çocuk kardiyolojisi ve multislice BT anjiyonun sadece Bursa'da değil Güney Marmara'da ciddi bir şekilde eksikliğinin hissedildiğini belirtti.
İrem Üzmez'in annesi Nurten Üzmez ise, "20 aylık bebeğim İrem'e kapalı ameliyat yapılacağı söylendiğinde çok korkmuştum. Ertesi gün taburcu olduk, çok sevinçliyim. Başta doktor Mustafa Bey'e ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.01.19 11:12 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A