2 milyon lirayı çalıp borçlarını ödemişler

2 milyon lirayı çalıp borçlarını ödemişler

KONYA'da içinde 2 bankaya ait yaklaşık 2 milyon lira paranın bulunduğu özel bir para nakil şirketine ait araçla izini kaybettiren şoför 27 yaşındaki şoför Mehmet Dağhan ve soygunu birlikte planlayıp yaptıkları aynı yaştaki Hasan Cingöz, Mersin'de yakalandı. Mehmet Dağhan'ın 65 bin lirasını borçlarına dağıttığını söylediği paralara el konuldu.

2013.04.07 13:12 - Son Güncellenme: 2013.04.07 16:37 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
2 milyon lirayı çalıp borçlarını ödemişler

Konya'da özel bir para nakil şirketinde şoför olan Mehmet Dağhan ve güvenlik görevlisi Fırat Boz, geçen cuma günü Karaman'da bulunan 2 özel bankaya ait yaklaşık 2 milyon lirayı Konya'daki Merkez Bankası'na getirmek üzere yola çıktı. Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi'nde bir alışveriş merkezinin önünde duran Mehmet Dağhan, acıktığını söyleyerek yanında bulunan güvenlik görevlisi Fırat Boz'u yemek almaya gönderdi.
Fırat Boz'un alışveriş merkezine girmesinden hemen sonra Mehmet Dağhan, para nakil aracıyla birlikte uzaklaştı. Döndüğünde para nakil aracını yerinde bulamayan Fırat Boz, yaklaşık 1 saat sonra durumu polise bildirdi. Polis Mehmet Dağhan'a ulaşamayınca, takip sisteminden aracın Selçuklu İlçesi Sille Parsana Mahallesi Yelda Sokak'ta olduğunu belirledi. Sevk edilen ekipler aracın terk edildiğini ve kasadaki 2 milyon liranın da yerinde olmadığını belirledi.

İŞYERİNE SAHTE SABIKA KAYDI VERMİŞ

Şüphelinin aracı bıraktığı yerden yaklaşık 150 metre uzaklıktaki evine giden polis, olaydan 3 gün önce taşındığını ve eşini ve çocuğunu bir akrabalarına bıraktığını tespit etti.

'Yağma ve yaralama' gibi çeşitli suçlardan poliste 16 suç kaydı bulunan evli ve 1 çocuk babası Mehmet Dağhan'ın 1 hafta önce işe başladığı ve iş başvurusunda sahte adli sicil kaydı kullandığı belirtildi.

POLİS MOBESE KAMERALARIYLA İZ SÜRDÜ

Olayın ardından çalışma başlatan polis, para nakil aracının terk edildiği bölgedeki 50 güvenlik ve MOBESE kamera kayıtlarını tek tek inceledi. Bununla birlikte yine aynı bölgede 75 kişinin ifadesine başvurdu.

Araştırma sırasında Mehmet Dağhan'ın, para nakil aracını terk ettiği yerde kendisi gibi poliste suç kaydı bulunan Hasan Cingöz ile buluştuğunu belirledi. Şifreli kasaları açan Dağhan ve Cingöz'ün paraları kiraladıkları otomobile taşıdıktan sonra, uzaklaştıkları saptandı. Hasan Cingöz'ün yakınlarına ulaşan polis, Mersin'de akrabaları olduğunu belirledi. Bunun üzerine Konya- Mersin güzergahındaki tüm MOBESE kamera kayıtları da tek tek incelendi.

Mehmet Dağhan ve Hasan Cingöz'ün dün saat 07.00 sıralarında ikinci kiraladıkları otomobille Mersin'e gitmek üzere yola çıktıklarını belirleyen ekipler, Mersin polisiyle de irtibata geçti. Dağhan ve Cingöz, bugün saat 01.00 sıralarında Cingöz'ün Mersin'deki akrabalarının evinde yakalandı.

Gemiyle KKTC'ye kaçmayı planladıkları belirlenen Dağhan ve Cingöz'ün, nakil aracından aldıkları 2 milyon liranın 8 bini madeni olmak üzere 65 bin lirasını harcadıkları ortaya çıktı, paranın diğer bölümü de ele geçirildi.

Polis tarafından Konya'ya getirilen Mehmet Dağhan ve Hüseyin Cingöz'ün, Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Polise verdiği ilk ifadede paranın 65 bin lirasını borçlarına dağıttığını söyleyen Mehmet Dağhan, soygunu arkadaşı Hüseyin Cingöz ile daha önceden planlayıp, şoför olarak para nakil şirketine girdiğini anlattı. Dağhan, Karaman'dan para getirirken de güvenlik görevlisi Fırat Boz'a, "Şirketten aradılar. Selçuklu İlçesi'ndeki bir alışveriş merkezinin yanına gitmemiz gerekiyor" diyerek kandırıp araçla alışveriş merkezinin önüne gittiklerini söylediği öğrenildi.

Güvenlik görevlisi Fırat Boz, olaydan sonra gözaltına alınmış ve adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.07 13:12 - Son Güncellenme: 2013.04.07 16:37 - HABER MERKEZİ
A