18 kadın arasında

18 kadın arasında

Adana'da "Okullar hayat olsun" projesi kapsamında Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu'nda açılan İngilizce kursuna kadınlar yoğun ilgi gösterdi. 18 kadın arasında 1 erkek kursiyer de bulunuyor.

2013.04.07 11:37 - Son Güncellenme: 2013.04.07 11:41 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
18 kadın arasında

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 yıl önce başlatılan "Okullar hayat olsun" projesi Adana'da tüm okullarda açılan kurslarla devam ediyor. Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu'nda İngilizce Öğretmeni Sevim Kökmenli tarafından da açılan yabancı dil kursuna çok sayıda kadın katıldı. Yoğunluk nedeniyle ikinci kez kurs açmak zorunda kalan Kökmen'in ikinci dönem kursuna 18 kadının yanı sıra birde erkek katıldı. Kursa 3 erkek ismini yazdırdı anca devam eden 1 erkek 18 kadınla aynı derslikte kurs görmesi dikkat çekti. Muhasebecilik yapan Teyfik Enönde (50) ilerleyen yaşına rağmen 18 kadın arasında dikkatini hiç bozmadan İngilizce öğretmen için mücadele ediyor.

İngilizce öğretmeni Sevim Kökmen, proje kapsamında açılan kurslara kadınların yoğun ilgi gösterdiğini 3 erkek kursiyerinde olduğunu ancak devem problemleri olduğunu, Teyfik Enönde'nin kursa sürekli geldiğini belirterek, "Kadınların daha fazla ilgi göstermesi benim onlarla daha çabuk iletişim kurmamdan kaynaklandı. Birde kadınlar ingilizce öğrenmeyi daha çok istiyor. Sınıftaki tek erkekle de kadınlar iyi anlaşıyor" dedi.

Enönde ise daha önce İngilizce öğrenmek için kursa gittiğini ancak yarıda bırakmak zorunda kaldığını anlatarak, "Bu nedenle okulda ingilizce kursu açıldığını duyunca yarım kalan İngilizcemi geliştirmek için kursa katıldım. İngilizce öğrenmeyi de bu yaştan sonra tatile gittiğim yerde bir Hollandalı ailenin bana sorduğu soruyu cevaplayamayınca karar verdim" diye konuştu.
Enönde kursta tek erkek kendinin olmasından dolayı zorluk çekemediğini kadın arkadaşlarıyla birlikte çok iyi anlaştığını kaydetti.

Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan 50 yaşındaki Hava Deniz, eşini de kursa yazdırdığını ancak onun bir öğretmen olmasına rağmen kursa katılmadığını ifade ederek, "Teyfik Bey'i tebrik ediyorum. Diğer erkekler eşim de dahil kursa katılmıyor ama o içimizde tek erkek kursa gelip İngilizce öğreniyor. Onunla gayet iyi anlaşıyoruz" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.07 11:37 - Son Güncellenme: 2013.04.07 11:41 - HABER MERKEZİ
A