18. Balkan Atletizm Şampiyonası'na doğru

18. Balkan Atletizm Şampiyonası'na doğru

18. Balkan Atletizm Şampiyonası 23 Şubat'ta Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilecek. Organizasyonun basın tanıtımı bugün gerçekleştirildi.

2013.02.21 16:40 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:41 - Spor - HABER MERKEZİ
A
18. Balkan Atletizm Şampiyonası'na doğru


Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilen 18. Balkan Atletizm Şampiyonası basın toplantısına Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin yanı sıra, milli atlet Nevin Yanıt ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey katıldı.
Balkan Atletizm Federasyonları Birliği'ne (ABAF) üye ülkelerin katılımı ile düzenlenecek şampiyonaya geçtiğimiz yıl da ev sahipliği yapan Türkiye, 2020 Olimpiyatları yolunda uluslararası arenadaki ilk sınavını İstanbul'da verecek.
Dönüşümlü olarak her yıl Mart ayının başında yapılan, Avrupa ve Dünya salon şampiyonalarının öncesinde Balkanlı atletlerin kendilerini son kez deneme fırsatı buldukları şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Ermenistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Moldova, Karadağ, Romanya, Makedonya ve Sırbistan ülkeleri yer alıyor.
Şampiyona da Olimpiyat Şampiyonu Nevin Yanıt 60 metre engellide piste çıkacak. Türkiye rekortmeni Sevim Sinmez serbest üç adım ve uzun atlamada, dünya salon ikinciliği bulunan İlham Tanui Özbilen 1500 metrede, 10 bin metre Avrupa şampiyonu, 5 bin metrede Avrupa üçüncülüğü bulunan Polat Kemboi Arıkan 3000 metrede, Avrupa dördüncülüğü bulunan Hüseyin Atıcı da gülle atmada yarışacak.
"SPORCULARIN KENDİLERİNİ SON KEZ DENEME FIRSATI BULACAKLARI BİR ŞAMPİYONA"
Basın toplantısında konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, organizasyonun önemini vurgulayarak, "Balkan Atletizm Şampiyonası'nın ikincisini düzenleyeceğiz. 12 balkan ülkesinden 183 atlet yarışacak. Avrupa ve dünya şampiyonaları öncesinde Balkanlı atletler için iyi bir prova olacak. Sporcuların kendilerini son kez deneme fırsatı bulacakları bir şampiyona" dedi. Başkan Terzi, şampiyonaya katılacak 39 Türk sporcunun 20'sinin madalya için, 19'un da tasnif dışı yarışacağını da sözlerine ekledi.
"AMACIMIZ SON YILLARDAKİ BAŞARIMIZI BU ŞAMPİYONAYA YANSITMAK"
Sporcuların çalışmalarını uzun bir süredir devam ettirdiğini aktaran Terzi, "Amacımız son yıllardaki başarımızı bu şampiyonaya yansıtmak. Balkan Salon Şampiyonaları'nda bugüne kadar 15'i kadınlarda olmak üzere 25 altın madalya kazandık. Tüm branşlarda madalyalara talibiz. Sporculara güvenimiz tam. Desteğimiz sürecek" diye konuştu.
"ASLI ÇAKIR ALPTEKİN ATLETİZM SALONU NE KADAR ÖNEMLİ VE DOĞRU BİR YATIRIM OLDUĞUNU GÖSTERDİ"
Şampiyonanın yapılacağı Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu ile ilgili görüşlerine aktaran Terzi, "Salonumuz, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için yapıldı. Şampiyonanın ardından Uluslararası Atletizm Federasyonlar Birliği yetkilileri, İstanbul'da yapılan şampiyonayı, bugüne kadar düzenlenen şampiyonalar içerisinde en iyisi olarak seçti. Bakanlığımız, Türk atletizmine armağan ettiği bu muhteşem tesisi, federasyonumuzun kullanımına tahsis etti. Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'in ismini verdiğimiz salonumuz, şampiyona sonrasında da Türk atletizmine hizmetini sürdürürken, özellikle 2013 yılı içerisinde düzenlenen yarışmalar ile ne kadar önemli ve doğru bir yatırım olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu.
"AKDENİZ OYUNLARI'NDA 15 MADALYA HEDEFLİYORUZ"
Terzi, Dünya Atletizm Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları'na büyük önem verdiklerinin de altını çizerek, "Sayın Bakanımızın yaptığı toplantıda Akdeniz Oyunları ile ilgili hedeflerimizi belirledik. 5 altın, 5 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 15 madalya hedefliyoruz. Bundan fazla da olabilir. Ülkemizde olduğu için Akdeniz Oyunları'nda iyi bir performans göstermek zorundayız" ifadesinde bulundu.
"AVRUPA SALON ŞAMPİYONASI'NDA MADALYA ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"
2-3 Mart tarihlerinde İsveç'te yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na Türkiye'den
13 sporcunun katılacağı bilgisini veren Terzi, "Balkan Şampiyonası'nda iyi performans elde edilirse, bu sayıyı arttırabiliriz. Daha önceki Avrupa Salon Şampiyonaları'nda bronz ve gümüş madalyalar almıştık. Avrupa Salon Şampiyonası'nda madalya alacağımızı düşünüyorum. Ben Nevin'in altın madalya alacağına inanıyorum. 1500 ve 3000 metre erkeklerde madalya gelebileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
NEVİN YANIT: "BALKAN ŞAMPİYONASI'NDA İYİ BİR DERECE BEKLİYORUM"
Milli atlet Nevin Yanıt ise, Balkan Şampiyonası'nda iyi bir derece beklediğini dile getirerek, "Almanya'ya gittim ve orada kötü bir sonuç ile karşılaştım, diskalifiye oldum. Bu her sporcunun başına gelebilecek bir olay. Daha sonra Belçika'ya geçtim ve orada 8.19'luk bir derece elde ettim. Ama bu benim gerçek performansım değil. Balkan Şampiyonası'nda iyi bir derece bekliyorum. Milli atlet, 100 metre engellide iki kez Avrupa şampiyonu oldum. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda da 60 metrede bu unvanı almak istiyorum. Altın madalya için İsveç'e gideceğim. Tabi Balkan Şampiyonası'nda ne yapacağım açık ve net ortada olacak" dedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.02.21 16:40 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:41 - HABER MERKEZİ
A