149 firari hükümlü yakalandı

149 firari hükümlü yakalandı

Diyarbakır'da jandarma ekiplerince yürütülen geniş çaplı operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan çok sayıda kişi yakalandı. İl genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen çalışmalarda toplam 149 firari hükümlü adli makamlara teslim edildi.

2026.06.11 11:43 - Son Güncellenme: 2026.06.11 11:43 - Güncel - İHA
A
149 firari hükümlü yakalandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve ilçe jandarma ekiplerinin katılımıyla kent genelinde operasyonlar düzenlendi. Çalışmaların, haklarında yakalama kararı bulunan ve uzun süredir aranan şahısların yakalanmasına yönelik olduğu belirtildi.

Operasyon kapsamında farklı suçlardan aranan kişilerin tek tek tespit edilerek gözaltına alındığı aktarıldı.

Ağır Suçlardan Arananlar da Listede

Yakalanan kişiler arasında "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti", "çocukları fuhşa teşvik ve aracılık", "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" gibi ağır suçlardan hüküm giymiş isimlerin bulunduğu bildirildi.

Yetkililer, yakalananlar arasında 20 yıl ve üzeri cezası bulunan 1 kişi, 10 ila 20 yıl arasında ceza alan 8 kişi, 5 ila 10 yıl arası cezası bulunan 14 kişi, 2 ila 5 yıl arası ceza alan 87 kişi ve 2 yılın altında cezası bulunan 39 kişi olduğunu açıkladı.

Adli Süreç Başlatıldı

Operasyonlar sonucunda yakalanan 149 kişi, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Güvenlik güçlerinin, kent genelinde aranan şahıslara yönelik çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2026.06.11 11:43 - Son Güncellenme: 2026.06.11 11:43 - İHA
A