14 yaşındaki Türkmen judocu yenilmediği için öldürüldü

14 yaşındaki Türkmen judocu yenilmediği için öldürüldü

Türkmenistan'ın gelecek vadeden judocularından 14 yaşındaki Süleyman Tursunbayev dövülerek öldürüldü. İddialara göre genç judocu şike yapmayı reddettiği için öldürüldü.

2021.02.18 17:51 - Son Güncellenme: 2021.02.18 17:54 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
14 yaşındaki Türkmen judocu yenilmediği için öldürüldü

TurkmenNews'in haberine göre Süleyman Tursunbayev adlı 14 yaşındaki genç judocu, ülkede yapılan bir turnuvayı kazandıktan kısa bir süre sonra koçuyla birlikte kaçırıldı.

Genç judocu birkaç gün sonra hastanede dövülmeş ve baygın olarak ortaya çıktı. Yapılan müdahaleler başarılı olamayınca Süleyman Tursunbayev hayatını kaybetti. Koçu ise yaralanmasına rağmen hayatta kalmayı başardı.

Tursunbayev'in ölümü üzerine Türkmenistan basınında ciddi iddialar yer aldı.

TurkmenNews'te yer alan habere göre Tursunbayev finale yükselince, Türkmenistan Cumhurbaşkanı'nın bir akrabasıyla birlikte finale kaldı.

Haberdeki iddialara göre turnuva organizötürleri Tursunbayev'den maçı kaybetmesini istedi, ancak genç judocu bunu kabul etmedi ve müsabakayı kazanarak şampiyon oldu. 

Genç Süleyman'ın ailesi ise perişan durumda. Tursunbayev'in anne ve babası "Oğlumuz bir grup insan tarafından dövüldü, ona dokunamıyorduk çünkü acı içindeydi, karaciğeri lapaya dönmüş, kafatası çatlamıştı" diye konuştu.

Süleyman'ın ailesi "Oğlumuz Türkmenistan bayrağını göndere çekip Türkmenistan Cumhurbaşkanı'nın huzuruna çıkmayı hayal ediyordu. Suçluların bulunup cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. 

Haberde Türkmenistan'da bu tür turnuvalarda sık sık entrikaların döndüğü ancak bugüne kadar hiçbir sporcu ya da antrenörün ölümüne yol açacak bir saldırı gerçekleşmediği belirtiliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.02.18 17:51 - Son Güncellenme: 2021.02.18 17:54 - HABER MERKEZİ
A