14 YAŞINDAKİ ECEM ÖLÜ BULUNDU

14 YAŞINDAKİ ECEM ÖLÜ BULUNDU

Başakşehir'de okuldan çıktıktan sonra ailesine "Keman kursuna gidiyorum" diyen ve uçurum kenarında cesedi bulunan ilköğretim 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ecem Çokluk, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

2011.04.17 16:29 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel
A
14 YAŞINDAKİ ECEM ÖLÜ BULUNDU

İddiaya göre, 8. sınıf öğrencisi Ecem Çokluk, cuma günü okuldan sevgilisi olduğu iddia edilen B.T. ile birlikte ayrıldı. Okuldan ayrılmadan önce arkadaşları tarafından ağlarken görülen Ecem, ailesini arayarak "Keman kursuna gidiyorum" dedi.

Bir arkadaşına "Ben kayalıkların orada intihar ediyorum" diye mesaj atan Ecem Çokluk'tan bir daha haber alınamadı. Telefonla aradığı kızına ulaşamayan baba Sadık Çokluk, karakola giderek durumu polise bildirdi. Çokluk, daha sonra kızını aramaya başladı. Aramalar
sırasında Şahintepe'de uçurum kenarında ilk olarak Ecem'in kemanı, ardından da uçurumun dibinde cesedi bulundu. İntihar mı ettiği, yoksa öldürüldüğü mü anlaşılamayan Ecem'in cesedi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından ceset aileye teslim edildi.

Küçük kız için bugün Şahintepe Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Ecem'in annesi durumu kötü olduğu için cenazeye katılmazken, baba Sadık Çokluk törende gözyaşlarına boğuldu. Sınıf arkadaşları da Ecem'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Ecem'in arkadaşlarından Emine Galkuş, Ecem'in böyle bir şey yapabileceğine inanmadığını belirterek, "Ben olay günü Ecem'i gördüm. Nöbetçiydi ama ağlıyordu. Neden ağladığını sorduğumda bana nöbet yerini beğenmediğini söyledi. Böyle bir sebepten ağlaması bize
inandırıcı gelmedi. Galiba erkek arkadaşıyla sorunları vardı" dedi.

Mehmet Çekim isimli arkadaşı da, olay günü Ecem'in okuldan B.T. ile ayrıldığını öne sürerek, "Ecem intihar edebilecek bir kız değildi. Birileri tarafından atılmış olabilir. En son Didem arkadaşımıza mesaj atmış, 'Ben intihar ediyorum' diye. Polis birkaç kişiyi gözaltına aldı ama B.T. dahil hepsini serbest bırakmış" şeklinde konuştu.
Ecem'in cesedi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma ise sürüyor.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.04.17 16:29 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Mehmet Mutlu
A