12 YIL ÖNCE BAŞBAKAN'IN AVUKATIYDI
Erdoğan'ın vefası: 12 yıl önce cezaevine beraber giren avukatını unutmadı..
2011.04.30 14:50 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Ünlü sanatçı Nathalie Cardone'yi, Kırklareli'yle buluşturmaya hazırlanan AK Parti Kırklareli adayı Avukat Şenol Gürşan'ın öyküsü ilginç.
Akşam Gazetesi'nden bülent Şanlıkan'ın haberine göre, Gürşan, Erdoğan 1999'da şiir yüzünden cezaevine girdiğinde ona en yakın isimdi. Zor günlerde Erdoğan'ı hiç yalnız bırakmadı, avukatlığını da üstlendi. Gürşan 12 yıl önceki cezaevi notlarını anlattı:
AVUKATI DA CEZAEVİNE GİRDİ
26 MART 1999: Başbakan önce savcılığa geldi. Akşam saatleriydi, beraber oturuldu, çay içildi. 5-10 dakika görüşüldü. Kalabalığa son kez konuşma yapıp cezaevine girdi. Yalnız bırakmamak için avukatı olmam nedeniyle ben de cezaevine girdim.
İLK GECE UYKU TUTMADI
Cezaevi müdürünün odasında, il jandarma komutanı ve Ağır Ceza reisleri vardı. Sonra Başbakanımız kalacağı koğuşa götürüldü. İlk gece sabaha kadar koğuş arkadaşıyla sohbet ettik. Metanetliydi. Kırgınlığı yoktu, morali yüksekti.
ZİYARETÇİ AKINI OLDU
Her çeşit siyasi görüşte esnaf, köylü, ticaret erbabı, sanayici Pınarhisar'a akın ediyordu. Gelenler içinde CHP ve MHP'liler yoğunluktaydı. Cezaevinde kendini sürekli geliştirdi. Antidemokratik yapıdan zarar görmüş birisi olarak o günden bugünün alt yapısını hazırlamaya başladı. O yıllarda Başbakan olacağının sinyalini veriyordu.
YÜRÜYÜŞÜNÜZE HASTAYIZ
Çok anı var. 15-20 kişilik bir grup gelmişti. 'Başkanım Kasımpaşalı yürüyüşünüze hastayız. Sizi hep takip edeceğiz, lider olarak görmek istiyoruz' dediler. Bu yürüyüş o gün bugündür devam ediyor, edecek de.
EN SON HABER.COM