'12 yaşa kadar Kur'an öğrenilmesin'

'12 yaşa kadar Kur'an öğrenilmesin'

AK Partili vekil Yaşar Karayel geçmişte Demirel'in 12 yaş altının Kur'an öğrenmesini engellemek için çalışmalarda bulunduğunu iddia etti.

2013.11.14 07:32 - Son Güncellenme: 2013.11.14 07:32 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
'12 yaşa kadar Kur'an öğrenilmesin'

 

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel çok konuşulacak bir tartışmanın fitilini ateşledi. Kayseri İmam-Hatip Mezunları Derneği'nin (KİMDER) vefa gecesinde konuşma yapan Karayel, bir cumhurbaşkanının MİT'e 'imam-hatiplilerin' araştırılması için talimat verildiğini ve araştırmalar sonucu 12 yaşa kadar Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmemesi ile ilgili gerekçeli kararların alındığını anlattı.

HEPİMİZİN GEÇMİŞİ...

Karayel şunları şöyledi: "28 Şubat dönemini biz araştırıyorduk. Cumhurbaşkanlığı arşivlerinden ve Başbakanlıktan belgeler istedik. Gelen belgelerin içerisinde geçmiş dönemde Cumhurbaşkanlığı yapmış, devlete hizmet etmiş insanlardan birisi MİT'e talimat vermiş. Türkiye'de ne kadar İmam Hatipli var? Kaç tane imam hatip okulu var? Bunların ekonomik durumu nedir? Neler yaparlar? Bunlarla ilgili bir araştırma yapmışlar. 200 sayfanın üzerinde bir araştırma. Tamamımızın geçmişiyle ilgili, okullarımızın ekonomik durumuyla ilgili kimler yaptırmış? Bu işe kimler vesile olmuş? Bunlarda dahil olmak üzere tamamını incelemişler ve sonunda bunların 28 Şubat döneminde Kur'an-ı Kerim'in 12 yaşına kadar öğrenilmemesi ile ilgili gerekçeli kararlar alınmış."

O CUMHURBAŞKANI DEMİREL'Dİ

Karayel, bahsettiği Cumhurbaşkanının kim olduğunu gazetevatan.com'a açıkladı. AK Partili vekilin açıklamalarına göre o talimatı veren Süleyman Demirel'di. Karayel, "O Cumhurbaşkanının Demirel olduğu biliniyor. Darbe araştırmaları komisyonunun ulaştığı sonuçlarda mevcut!" diye konuştu. Geçmişte de Süleyman Demirel'in MİT'le ilişkisi sık sık gündeme gelmişti.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.11.14 07:32 - Son Güncellenme: 2013.11.14 07:32 - HABER MERKEZİ
A