12 Kilometrelik TIR kuyruğu oluştu

12 Kilometrelik TIR kuyruğu oluştu

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısının kapatılmasının ardından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluk arttı.

2013.10.08 18:39 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:40 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
12 Kilometrelik TIR kuyruğu oluştu


 

Yardım ve ticari araç giriş ve çıkışları için kapatılan Öncüpınar Sınır Kapısından giriş yapamayan TIR sürücüleri Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'na yöneldi. Türkiye'nin değişik illerinden gelen sebze, gıda ve ticari malzeme yüklü araçlarlardan oluşan uzun konvoy Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldi. Mevcut yüklerini Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçirerek ara bölgede Suriye plakalı araçlara aktarmak için bekleyişleri sürdüren tır sürücüleri isyan etti.

Bu arada, sınır kapısından sabah girişlerin 09.00 akşam ise 17.30 olduğu, bu saatten sonra güvenlik gerekçesi ile giriş ve çıkışlara izin verilmediği belirtildi.

Gaziantep'ten yüklediği varilleri Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçirerek ara bölgede aktarmak için 5 gündür beklediğini belirten Cengiz Tünay, "Bekledikçe sıkıntılarımız artıyor, araçlarımız durduğu yerde mazot yakıyor" diyerek yetkililerden yardım istedi. Taşıdıkları yüklerin bazen bozulma riski oluştuğu için fazla beklemeden gideceği yere ulaşması gerektiği belirten Tünay, "Kilis'ten yüklediğim malzemeleri, Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirmek zorunda kaldım. Ancak burada da günlerdir bekliyoruz. Büyüklerimizden bu konu da yardım bekliyoruz" dedi.

TIR'lar da her türlü insani yardım, bisküvi, gıda maddeleri, ticari otomobil, çimento gibi malzemeler yüklü olduğu belirtildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 18:39 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:40 - HABER MERKEZİ
A