11 öğrencinin yaralandığı okul saldırısında flaş gelişme: 7 kişi tutuklandı

11 öğrencinin yaralandığı okul saldırısında flaş gelişme: 7 kişi tutuklandı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 9. sınıf öğrencisi H.O.'nun av tüfeğiyle ateş açması sonucu 11 öğrencinin yaralandığı olayla ilgili adliyeye sevk edilen H.O. ile annesi, babası, dedesi, fişekleri satın aldığı iddia edilen av bayii işletmecisi ile bir arkadaşının aralarında bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı. 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2026.09.26 00:31 - Son Güncellenme: 2026.09.26 00:52 - Güncel - İHA
A
11 öğrencinin yaralandığı okul saldırısında flaş gelişme: 7 kişi tutuklandı

İlçede okul çevresinde meydana gelen tüfekli saldırı, çevrede büyük hareketliliğe neden oldu. Edinilen bilgilere göre, olay sırasında tüfekle ateş açılması sonucu aralarında çevrede bulunan kişilerin de yer aldığı 11 kişi yaralandı. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, yaralılar sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen H.O. ile bağlantılı olduğu değerlendirilen kişilere yönelik çalışma yürütüldü. Soruşturma kapsamında şüphelilerin ifadeleri alınırken, olayın gerçekleşme biçimi ve kullanılan tüfeğin temin edilmesine ilişkin ayrıntılar da incelemeye alındı.

Turgutlu'daki tüfekli saldırıda 7 kişi tutuklandı

Soruşturmanın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerle ilgili yargı süreci tamamlandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen H.O.'nun yanı sıra annesi, babası, dedesi ve kuzeni de tutuklananlar arasında yer aldı.

Soruşturma kapsamında ayrıca, saldırıda kullanılan tüfeğe ait fişeklerin satın alındığı av bayisinin işletmecisi ile H.O.'nun bir arkadaşının da tutuklandığı belirtildi. Böylece adli merciler tarafından verilen kararın ardından toplam 7 şüpheli cezaevine gönderildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2026.09.26 00:31 - Son Güncellenme: 2026.09.26 00:52 - İHA
A