10 yıl sonra ailelerine kavuştular

10 yıl sonra ailelerine kavuştular

ABD'de 10 yıl önce kaçırılan 3 kadından Amanda Berry ve Gine DeJesus, dün kurtarılmalarının ardından bugün ailelerine kavuştu.

2013.05.09 06:22 - Son Güncellenme: 2013.05.09 06:24 - Dünya
A
10 yıl sonra ailelerine kavuştular

İlk olarak ailesine kavuşan 27 yaşındaki Amanda Berry oldu. Berry, Ohio eyaletinin Cleveland kentinde bulunan evine bir aracın içerisinde getirilerek arka kapıdan içeri sokuldu. Genç kadın getirildiği sırada, "Hoş geldin Amanda" yazıları asılı ve çeşitli eşyalarla süslenmiş evinin önünde kendisini bekleyen kalabalık tarafından alkışlanarak karşılandı. Amanda Berry'den açıklama bekleyen basın mensuplarına ise cevap, kız kardeşi Beth Serrano'dan geldi. Gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini sunan Serrano, basından ve halktan ailenin kendisine gelmesi için mahremiyet istedi.

Evine kavuşan ikinci isim ise Gina DeJesus oldu. Polis arabalarının eşlik ettiği bir araçla getirilen DeJesus ve ailesini, evinin önünde uzun bir kuyruk oluşturan arkadaşları ve komşuları karşıladı.
Kaçırılan kadınlardan üçüncüsü olan Michelle Knight'ın ise bir takım sağlık sorunlarından dolayı bir süre daha hastanede kalacağı açıklandı.

Amanda Berry, Michelle Knight ve Gina DeJesus 10 yıl önce ortadan kaybolmuşlardı. Öldükleri sanılan kadınların dün Cleveland'daki bir evde şans eseri bulunmaları sonucu 10 yıldır alıkonuldukları ortaya çıkmıştı. Polis, olayla ilgili olarak evin sahibi 52 yaşındaki Ariel Castro ve iki kardeşi Pedro Castro ile Onil Castro'yu tutukladı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.09 06:22 - Son Güncellenme: 2013.05.09 06:24 - Zeynep Çelik
A