10 bin dolardan daha uyguna elektrikli otomobil!
Wuling Hongguang Mini EV ikinci nesil modeli tanıtıldı. 10 bin dolardan ucuz yeni nesil mini EV neler vadediyor?
2024.12.13 08:43 - Son Güncellenme: 2024.12.13 08:43 - Teknoloji - SHIFTDELETE.NET
Çinli otomobil üreticisi Wuling, Hongguang Mini EV modelinin ikinci neslini resmen duyurdu. Bugünden itibaren rezervasyonları açılan yeni Hongguang Mini EV, daha geniş iç kabiniyle tasarımda önemli bir estetik sunacak gibi duruyor.
Wuling Hongguang Mini EV neler sunuyor?
Wuling, aracı 4 kapılı olarak tanımlasa da Hongguang Mini EV aslında 5 kapılı bir hatchback şeklinde sunulacak. 2020'deki çıkışından bu yana 1,4 milyon adetten fazla satan birinci nesil modelin büyük başarısını temel alacak.
Yeni Hongguang Mini EV, şirketin tamamen yeni Tianyu S platformu üzerine kuruldu. Buna göre hem 3 kapılı hem de 5 kapılı versiyonlarıyla satılacak. Boyutları da önemli ölçüde artmış durumda. 5 kapılı versiyon 3256 mm uzunluğunda, 1510 mm genişliğinde ve 1578 mm yüksekliğinde ve 2190 mm dingil mesafesine sahip.
Boyut artışı, Wuling'in güncellenmiş iç tasarımla donattığı daha geniş kabini yansıtıyor. Araç, ana renk olarak kahverengi ve krem vurgularıyla yeni bir karamel rengine yer veriyor. Öte yandan gösterge panelinin üzerine monte edilmiş bir bilgi-eğlence ekranı da var.
İkinci nesil Hongguang Mini EV 16,2 kWh lityum demir fosfat pil paketiyle beslenen 30 kW'lık bir elektrik motorundan güç alıyor. 100 km/s azami hızla 205 km menzil sağlıyor. Aracın fiyatı 60 bin yuan seviyesinde yani 10 bin doların altında (9850 dolar).
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
02:53
-
00:14
-
01:22
-
00:18
-
00:13
En Çok Okunanlar
- Bursa'da bazı ilçelerde okullar tatil edildi!
- Bursa'da yüzlerce şubesi var! Ünlü zincir...
- İş insanı 'Oflu Mert'in korkunç ölümü!...
- Bursa'da o peynire 19 günde yüzde 16 zam!
- Bursa'da çöp kamyonunun altında kalan...
- Bursa'da seyir halinde alkol alıp kadeh...
- Mümin Gençoğlu, vefatının 32. yılında...
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- Bursa'da firari hükümlüyü kaçırmaya...
- ABD'de yolcu uçağı kayboldu: Hem havada...
- 3 çocuk annesi, eski sevgilisini yüzünden...
- Promosyon çılgınlığı emekliye yaradı,...
- Otoyolda tırın altına giren otomobil kağıt...
- Bursa'da aranan 41 yaşındaki firari yakalandı
- Milyonları ilgilendiriyor! ATM, şube ve...