Aralıklı oruç diyeti kaç gün yapılır?

Aralıklı oruç diyeti son zamanlarda gündemin en çok konuşulan konuları arasında. Peki, aralıklı oruç diyeti kilo kontrolü ve genel sağlık üzerinde nasıl etkilere sahip? Aralıklı oruç diyeti kaç gün yapılır? Aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır? Aralıklı oruç diyeti yapmak hangi hastalıklara iyi gelir? Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Melih Özel, aralıklı oruç diyeti ile ilgili çok önemli bilgiler verdi

Aralıklı oruç diyeti son zamanlarda gündemin en çok konuşulan konuları arasında. Peki, aralıklı oruç diyeti kilo kontrolü ve genel sağlık üzerinde nasıl etkilere sahip? Aralıklı oruç diyeti kaç gün yapılır? Aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır? Aralıklı oruç diyeti yapmak hangi hastalıklara iyi gelir? Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Melih Özel, aralıklı oruç diyeti ile ilgili çok önemli bilgiler verdi.


Aralıklı oruç diyetinin vücudun belirli bölgelerinde biriken yağın kaybedilmesini ve metabolizmayı çalıştırarak hızlı bir şekilde kilo verilmesini sağladığının altını çizen Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Melih Özel, "Kalori kısıtlaması ve aralıklı açlık, insan sağlığı için oldukça yararlı bir beslenme yöntemi. Ancak bunun sürdürülebilirliği pek mümkün olamayabilir. Bu durumda genel olarak aldığımız kaloriyi azaltmak ve hiç olmazsa haftada 2-3 kez kadınlar için 12-14 saat, erkekler için 14-16 saat sürecek açlık dönemlerini hayatımıza yerleştirmeye çalışmalıyız. Bu hem kilo kontrolü açısından hem de bazı metabolik sorunlarla başa çıkabilmek açısından çok etkili ve önemli bir yol olabilir" şeklinde konuştu.

Eklenme: 2020.02.18 11:13
Son Güncellenme: 2020.02.18 13:12
Kategori: Yaşam

Öne Çıkan Galeriler

İstediğiniz elbiseye girmek için yapmanız ge...
İstediğiniz elbiseye girmek için yapmanız ge...