Uzmanlar Kasım ayı için uyarıyor!

Bu yıl yaz mevsiminde kuraklık, yangın ve sel gibi afetlerle boğuşurken, sonbaharda beklenmedik ani yağışlarla karşılaştık. Daha Eylül bitmeden birçok ilde kar yağışı bile yaşandı. Şimdi de sıcaklıkların kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Peki geçen yıl kar yağışı açısından kısır geçen bir kış mevsiminin ardından bu yıl bizi nasıl bir kış bekliyor?

İSTANBUL DA KAR GÖRECEK
Genelde İstanbul, ocak ayının ortalarından şubat ayının sonlarına doğru kar görür. Fakat son yıllarda başta İstanbul olmak üzere, Marmara Bölgesi'ne baktığımızda kar yağışı sıklıkları çok azalmış durumda. Bu kış İstanbul'u neler bekliyor?
"Nüfusu, sanayisi, yerleşim alanları, dinamik yapısı ile İstanbul mega bir kent" diyen Dr. Güven Özdemir, bu durumun getirdiği birtakım olumsuzluklar şehrin iklim değişimini de beraberinde getirdiğini söylüyor. Önümüzdeki aylarda meteorolojik olarak İstanbul'u neler beklediğini ise şu sözlerle açıkladı:
"İstanbul başta olmak üzere genel olarak Marmara'da yağışlar azalmış durumda. Hatta yağışsız günler, haftalar ve aylar sıklıkla görülmeye başlandı. Ancak bu yıl Anadolu'daki kadar olmasa da İstanbul ile çevresi çokça yağmur ve kar görecek."

Eklenme: 2021.10.26 11:20
Son Güncellenme: 2021.10.26 11:22
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı: ...
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı: ...