Uzmanlar Kasım ayı için uyarıyor!

Bu yıl yaz mevsiminde kuraklık, yangın ve sel gibi afetlerle boğuşurken, sonbaharda beklenmedik ani yağışlarla karşılaştık. Daha Eylül bitmeden birçok ilde kar yağışı bile yaşandı. Şimdi de sıcaklıkların kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Peki geçen yıl kar yağışı açısından kısır geçen bir kış mevsiminin ardından bu yıl bizi nasıl bir kış bekliyor?

OCAK, ŞUBAT VE MART'TA ÇOKCA KAR GÖRECEĞİZ
Son iki yıla baktığımızda bildiğimiz kış şartlarının değiştiğini görüyoruz. Özellikle kar sadece yüksek yerlerde kendini gösteriyor. Bu yıl erken soğuyan hava, kışın yoğun kar yağışının habercisi olabilir mi?
Bu soruya Dr. Güven Özdemir'in cevabı çok net bir şekilde "Evet" oldu. Özdemir, bu yıl kış aylarında kar yağışının görülme ihtimalinin fazla olduğunu söyledi ve şu bilgileri paylaştı:
"Aslında bugünden mevsimsel ve aylık iklim modelleri incelendiğinde kesin bir sonuca varmak zor ama imkânsız değil. Batılı rüzgârlar zayıflama eğilimi gösterirse, kutup soğuklarının da zamanla çoğalmasıyla yurdun büyük bölümünde kar yağışı görme ihtimalimiz artacak. Bu da Ocak, Şubat ve Mart aylarının karlı ve soğuk geçmesi anlamına geliyor. Zaten Avrasya ve Sibirya'da kar örtüsü artmaya başladı. Bu artış sürekli olursa kar yağışı bol olacak demektir."

Eklenme: 2021.10.26 11:20
Son Güncellenme: 2021.10.26 11:22
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

TÜİK açıkladı: En çok bebek o şehirde doğdu
TÜİK açıkladı: En çok bebek o şehirde doğdu