Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanacak? İşte liste...

Esnaflara 3 ay boyunca bin lira hibe desteği, büyükşehirlerde 750 lira diğer illerde de 500 lira kira desteği sağlanacağı daha önce açıklanmıştı. Başvuru şartları ve tarihi belli oldu. Başvurular, Ocak ayının ilk haftasında e-Devlet üzerinden yapılacak. İşte hibe desteği alabilecek esnaf listesi...

Tebliğle, destek programından yararlanma koşulları da belirlendi. Buna göre, bu destek programından, 14 Aralık'tan önce (bu tarih dahil) vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, Bakanlık tarafından belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar ve gerçek kişi tacirler ile yine bu tarih itibarıyla esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı vergiden muaf esnaflar faydalanabilecek.

Destek programına başvurabilecek esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlerin ekonomik faaliyet tanımları başvuru tarihinden önce Bakanlık internet sitesinden duyurulacak, ayrıca yazılı duyuru yapılmayacak. Bakanlıkça yapılan duyurudan sonra ticari faaliyetine yönelik ekonomik faaliyet tanım değişikliği yapanlar hibe desteğinden yararlanamayacak.

Eklenme: 2020.12.24 15:20
Son Güncellenme: 2020.12.24 15:27
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: Başvuru ş...
35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: Başvuru ş...