Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanacak? İşte liste...

Esnaflara 3 ay boyunca bin lira hibe desteği, büyükşehirlerde 750 lira diğer illerde de 500 lira kira desteği sağlanacağı daha önce açıklanmıştı. Başvuru şartları ve tarihi belli oldu. Başvurular, Ocak ayının ilk haftasında e-Devlet üzerinden yapılacak. İşte hibe desteği alabilecek esnaf listesi...

Ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, esnaf ve sanatkarlar ve gerçek kişi tacirler, hibe desteğinden vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden bir kez faydalanabilecek.

Destek başvurusunda bulunanların faaliyetlerini sürdürdükleri ve kira ödemesi yaptığı birden fazla işyeri bulunması halinde, başvuruda bulunanlar bir işyeri için kira desteğinden faydalanabilecek.

Hibe desteğinden faydalanılan dönemlerde vergi mükellefiyetinin faal olarak devam etmesi gerekecek. Destek başvurusu yapanın faal olmadığının anlaşılması durumunda bu kişilere ödeme yapılmayacak.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanan benzer nitelikteki desteklerden faydalanılması, bu destek programından faydalanılmasına engel teşkil etmeyecek.

Eklenme: 2020.12.24 15:20
Son Güncellenme: 2020.12.24 15:27
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Putin'in sicili kabarık
Putin'in sicili kabarık