Börekler üzerinde trans yağ araştırması yapıldı

İstanbul'da açıkta satılan börekler üzerinde trans yağ araştırması yapıldı. Sonuca göre börekler, Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen trans yağ sınır değerinin altında çıktı. İşte o araştırmadan dikkat çeken detaylar...

Dağlı, projenin uluslararası alanda da dikkati çektiğini belirterek "Yerel yiyecekler ve tatların sağlıklı, trans yağlardan arındırılmış yapılması önemseniyor. Hindistan'da ve başka çok yağ tüketen ülkelerde yemeklerinin içerisinde bu yağ olmazsa tadının bozulacağı iddiası var. Halbuki bizde Osmanlıdan gelen 600 yıllık yiyecek türlerinin içerisinde sağlıklı yağ kullanma geleneği var. Dolayısıyla bunu vurgulayarak yerel lezzetlerin sağlıklı yağlarla yapılabileceğini vurgulamış oluyor mutfak ustaları. Son derece önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Sadece kalp sağlığının değil kanserin, alerjinin, çeşitli damar hastalıkları ile kalp problemlerinin oluşmasına neden olan trans yağların yiyeceklerden tamamen kaldırılabilmesi için üretiminin de durdurulması gerektiğini dile getiren Dağlı, "Bu konuda mevzuatın çıkması lazım. Çok az kaldı, neredeyse koşuyu tamamlamak üzereyiz. Aralık ayına kadar mevzuatın tamamlanmasını bekliyoruz. Bütün dünyaya da başarımızı duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

Eklenme: 2019.11.12 15:01
Son Güncellenme: 2019.11.12 16:29
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Survivor Nagihan'dan Yunus Emre'ye: Evliliği...
Survivor Nagihan'dan Yunus Emre'ye: Evliliği...