Memur ve emeklilerin zam oranı netleşiyor!

Memur ve emeklilerin zam oranı netleşiyor!

Memur, işçi ve emekli zammı ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı. Buna göre yeni oranlar ortaya çıktı.

2024.05.03 10:16 - Son Güncellenme: 2024.05.03 11:11 - Ekonomi - MİLLİYET
A
Memur ve emeklilerin zam oranı netleşiyor!

Emekli ve memur zammı 2024 hesaplamaları, temmuz ayı yaklaşırken başladı. Temmuz ayı için belirlenecek olan memur maaş zammı, toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyon rakamlarıyla netlik kazanacak.  Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı. Buna göre 4 aylık zam oranı kesinleşti.

Nisan ayında enflasyon aylık yüzde 3,18 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için yüzde 4.53, Mart ayı için yüzde 3.16, Nisan ayı için de yüzde 3,18 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Böylece üçüncü aydan zam yüzde 18,70 olarak belirlendi. Ancak bu zam Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan Mayıs ve Haziran ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı. Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammı artı enflasyon farkı alacaklar. İlk 6 ayı değerlendirecek olursak yüzde 25 civarında bir enflasyon farkı oluşacağını değerlendiriyoruz. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 25'lik bir zam alacaklardır. Buna yüzde 5'lik bir refah payı yapılacağını, toplamda yüzde 30 oranında zam yapılacağını değerlendiriyorum.

Memur emeklilerine ise yüzde 20 oranında zam yapılacağını değerlendiriyoruz. Ancak memur maaşları değil de memur emeklilerinin maaşları SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı zam oranına tamamlanabilir. Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması ile birlikte zamlar eşitlenebilir.

ENFLASYONUN ÜZERİNDE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Enflasyonun üzerinde refah payı yapılacağını öngörüyorum. Emekliler enflasyonu en fazla hisseden kesimdir. 5 puanlık refah payı artışı ile birlikte yüzde 30'lar seviyesinde artış olmasını bekliyorum."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2024.05.03 10:16 - Son Güncellenme: 2024.05.03 11:11 - MİLLİYET
A