Kesme altın alımı ve satımı durduruldu mu?

Kesme altın alımı ve satımı durduruldu mu?

Son günlerde kuyumcularda kesme altın alım ve satımının durdurulduğuna dair iddialar sosyal medyada hızla yayıldı. Bursa Kapalı Çarşı'da kuyumcu esnafı iddialara yanıt verdi. Detaylar haberimizde...

2024.04.24 07:47 - Son Güncellenme: 2024.04.24 08:44 - Ekonomi - CEREN SÜMBÜL
A
Kesme altın alımı ve satımı durduruldu mu?

İnsanlar yatırım amaçlı altına yönelirken altının değeri her geçen gün artmaya devam etmekte. Son günlerde sosyal medyadan yayınlanan bilgiye göre kuyumcularda artık kesme altının alım ve satımının yapılmayacağı açıklanmıştı. Bursa Kapalı Çarşı'da bulunan kuyumcu esnafı bu bilginin doğru olmadığını belirtti.

"ALIP SATABİLİRLER HİÇ TEREDDÜT ETMESİNLER"

Bursa Kuyumcular Odası Başkan Yardımcısı Bayram İleri, kesme altın satışının ve alımının durdurulduğuna dair haberin asparagas bilgiler içerdiğini açıkladı. İleri, "Bu tamamen yalan bir haber. Kuyumcu olan her türlü altını alır ve satar. Öyle kesme altını almıyoruz ya da satmıyoruz diye bir şey yok. Bizim veya devletin çıkarmış olduğu bir kanun değil. O yüzden alım satım devam edecek, insanlar rahat olsunlar. Alıp satabilirler hiç tereddüt etmesinler" dedi.

"DAMGALI OLMASINA DİKKAT ETSİNLER"

Başka bir kuyumcu esnafı ise, "Kesme altını alım satımı yasaklanacak diye bir haber çıkmış, o gerçeği yansıtmıyor. Kesme altın kuyumcuların yıllardır birbiri arasında yaptığı ticaretin ürünüdür. Damgalı olarak vatandaş güvendiği kuyumcudan gönül rahatlığıyla alabilir. Özellikle damgalı olmasına dikkat ederseler onlar için daha iyi olur" şeklinde konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2024.04.24 07:47 - Son Güncellenme: 2024.04.24 08:44 - CEREN SÜMBÜL
A