Sürücü ve sürücü adayları şaşkın! Uyku apnesi olanlar ehliyet alacak mı, alamayacak mı?

Sürücü ve sürücü adayları şaşkın! Uyku apnesi olanlar ehliyet alacak mı, alamayacak mı?

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan yeni bir düzenlemenin sürücüleri doğrudan etkileyeceği ve artık uyku apnesi sendromu tanısı almış olan kişilerin ehliyet alması veya mevcut ehliyetlerini yenilemelerinin mümkün olmayacağı söylenirken Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden bir açıklama geldi.

2024.04.25 09:36 - Son Güncellenme: 2024.04.25 12:49 - Güncel - SOSYAL MEDYA
A
Sürücü ve sürücü adayları şaşkın! Uyku apnesi olanlar ehliyet alacak mı, alamayacak mı?

Türkiye'de trafik güvenliğinin artırılması hedefiyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli bir değişiklik yapıldı. Uyku apnesi sendromu teşhisi konmuş kişiler, bu yeni düzenleme ile artık sürücü belgesi alamayacaklar.

CİDDİ TRAFİK KAZALARINA SEBEP OLABİLİYOR

Uyku apnesi sendromu, kişinin uyku sırasında solunumunun durmasına veya önemli ölçüde azalmasına neden olan ciddi bir sağlık problemi olarak biliniyor. Bu durum, sürücülerin direksiyon başında uyuyakalmasına ve böylece ciddi trafik kazalarına yol açabiliyor.

Uyku apnesi olan bireylerin, ehliyetlerini yenileyebilmeleri veya yeni ehliyet alabilmeleri için öncelikle tedavi görmeleri ve sağlık raporlarında uygun durumda olduklarına dair belgelendirme yapmaları gerekiyor.

Ayrıca, Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle, eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için tanınan süre uzatılmıştı Yeni düzenlemelerle birlikte, tüm sürücülerin sağlık raporlarını güncellemeleri ve bu raporlarda uyku apnesi testi sonuçlarını da içermesi gerektiği belirtiliyor.

PEKİ İŞİN ASLI NE?

DMM uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak iddialarını yalanladı

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.04.25 09:36 - Son Güncellenme: 2024.04.25 12:49 - SOSYAL MEDYA
A