Bursa'da 66 yıllık okul için kritik karar! Tarih verildi, yıkılacak...
Bursa'da yıllardır öğrencileri ağırlayan İbni Sina İlkokulu için yeni bir dönem başlıyor. Mevcut binanın yıkılarak yeniden inşa edilmesi planlanırken, okulun geleceğini şekillendirecek ihale tarihi de belli oldu.
2026.10.29 08:17 - Son Güncellenme: 2026.10.29 08:46 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde eğitim veren İbni Sina İlkokulu, kapsamlı bir yenileme sürecine hazırlanıyor. 1 Mart 1960'ta açılan ve 66 yıllık geçmişe sahip okulun mevcut binası yıkılarak yerine 24 derslikli yeni bir ilkokul yapılacak.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından duyurulan proje, okulun yeniden inşasını kapsıyor. Yapım işini üstlenecek firmanın belirlenmesi için ihale süreci başlatılırken, tekliflerin EKAP üzerinden sunulacağı bildirildi.

66 YILLIK OKULDA YENİDEN İNŞA SÜRECİ BAŞLIYOR
Osmangazi'deki İbni Sina İlkokulu için hazırlanan proje, "Bursa İli Osmangazi İlçesi 24 Derslikli İbni Sina İlkokulu (Yık-Yap) Yapım İşi" adıyla ihaleye çıkarılacak.
Mevcut okul binasının yerine yapılması planlanan yeni yapı 24 derslikten oluşacak. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştireceği ihale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesi kapsamında açık ihale usulüyle yapılacak.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Osmangazi'deki eğitim altyapısına yeni bir okul binası kazandırılması hedefleniyor.
İBNİ SİNA İLKOKULU İHALESİ NE ZAMAN?
İbni Sina İlkokulu'nun yeniden yapımı için düzenlenecek ihale, 24 Kasım 2026 Salı günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
İhalenin kayıt numarası 2026/2094802 olarak açıklandı. Elektronik tekliflerin açılacağı yer ise Valilik Ek Hizmet Binası olarak duyuruldu.
İhale işlemleri, Çırpan Mahallesi 2. Güçlü Sokak No:2 adresinde bulunan binanın zemin katındaki İnşaat ve Emlak Bürosu'nda yürütülecek.

YENİ OKULUN TAMAMLANMASI İÇİN 370 GÜN SÜRE VERİLECEK
İhale kapsamında inşa edilecek okulun yapımı için yer tesliminden itibaren 370 takvim günü süre tanınacak.
Sözleşmenin imzalanmasının ardından en geç 5 gün içinde yer teslimi yapılacak ve inşaat çalışmalarına başlanacak. Yapım işi, anahtar teslimi götürü bedel üzerinden gerçekleştirilecek.
İhalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif yalnızca fiyat kriterine göre belirlenecek. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecek.

İHALEYE KATILACAK FİRMALAR İÇİN DENEYİM ŞARTI
İbni Sina İlkokulu'nun yeniden yapım ihalesine katılacak firmaların teklif mektubu, geçici teminat ve gerekli yeterlilik belgelerini EKAP üzerinden sunması gerekecek.
İsteklilerden, son 15 yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında gerçekleştirdikleri işlere ilişkin deneyim belgeleri de istenecek. Sunulacak iş deneyiminin, teklif edilen bedelin en az yüzde 80'i oranında olması şartı aranacak.
İhalede BIII grubu işler benzer iş kapsamında değerlendirilecek. İnşaat mühendisliği ve mimarlık bölümleri de benzer işe denk sayılan bölümler arasında yer alacak.
İhaleye ilişkin ayrıntılı şartname ve dokümanlar EKAP üzerinden incelenebilecek.