Alimpijevic resmen Frutti Extra Bursaspor'da

Alimpijevic resmen Frutti Extra Bursaspor'da

34 yaşındaki Sırp teknik adam, düzenlenen imza töreni ile sonraki 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzaladı ve umutlu konuştu.

2020.11.27 16:27 - Son Güncellenme: 2020.11.27 16:39 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Alimpijevic resmen Frutti Extra Bursaspor'da

SERKAN YETİŞMİŞOĞLU

ING Basketbol Süper Ligi'nde mücadele veren Frutti Extra Bursaspor'da başantrenörlük görevine getirilen Duşan Alimpijevic, düzenlenen imza töreniyle resmen yeşil-beyazlı renklere bağlandı.

1 YILI OPSİYONLU 2 YILLIK İMZA

34 yaşındaki Sırp teknik adam, Barış Spor Salonu'nda yapılan imza töreni ile sonraki 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzaladı.

İmza töreninde konuşan Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin, Barış Spor Salonu'nu bu yenilediklerini belirterek, "Bu sezon yeni zemin üzerinde antrenmanlara başladık. Soyunma odaları yenilendi. Frutti Extra Bursaspor'un yeni mabedi olacak burası. Altyapı faaliyetlerimiz de burada olacak. Oyuncuar için barınma yeri de var. Bursa ve Türkiye basketbolu için önemli bir hamle oldu. Öncelikle Genel Menajerimiz Nedim Yücel'e teşekkür ediyorum. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, GSİM ve Uludağ İçicek AŞ'ye teşekkür ediyorum.

Bu sene sezon başladığında taraftarla beraber hedefledik bütün takımlar böyle düşünüyordu. Gelinen nokta itibariyle pandemiyle ilgili her geçen gün yükseliş sürüyor. Bizim gibi taraftardan gücünü alan camialar için bu çok zor. Geçen sezonu güzel bir yerde tamamladık. Pandemi olmasaydı daha iyi yerde olabilirdik. İlk senemizde güzel işler başardık. Geçen sezonun verdiği hazla Euro Cup'tan gelen teklifi tereddüt etmeden kabul ettik. Pardeminin bu kadar uzun süreceğini tahmin etmemiştik sezona iyi başlasak da Avrupa'da aldığımız sonuçlar bizi üzdü. Bursaspor taraftarı varolan bir kulüp bunu bir kez daha anladık. Avrupa'da taraftarımız olsaydı çoğ maçı çevirebilirdik. Taraftar bizim itici gücümüz. Onlarla bu kadar başarı yakaladık. Bu sene Avrupa'dan dolayı türbülans yaşadık. Bu türbülansta bizi destekleyen taraftarımız bu sene yok. Onların olmaması bizi çok etkiledi.

Sezona Tutku Açık'la başladık ama maalesef işler beklediğimiz gibi gitmedi. Sporun içnde bunlar var. Hedefimizden asla vazgeçmedik. Sezon başında bütçemiz belirledik. Bu bütçede taraftar geliri büyük katkısı olacaktı. Formada sponsor alanlarımızda boşluklar var. Uludağ İçecek sağolsun; bize destek oluyor." dedi.

STOPAJ İADESİ YİNE OLMALI

Başkan Sezgin şöyle devam etti:

"Reklam ve stopaj iadeleri üst seviyedeydi sezon başı bütçe belirlemesinde. Ancak pandemi nedeniyle stopaj iadesi kaldırıldı.
Bütçemiz 10-11 milyon lira söa yüzde 30'u masraf ve stopaja gidiyor. Kamu yararına spor kulüplerinin bunun altında kalkması mümkün değil."

BURSASPOR'UN İLK YABANCI ANTRENÖRÜ

Sezgin, Sırp antrenmrle ilgili şunları söyledi:

"Bursaspor tarihinin ilk yabancı koçu olan Duşan, hedefleri olan birisi olduğu için bizimli başarılı olacağını düşünüyorum. 

Bizim ilk 3 seneki hedefimiz sportif başarıdan ziyade mali disiplini sağlamak. Son 4 yılda Avrupa kupası oynayıp kapanan 4 takım var. Biz öyle olmak istemiyoruz. Sportif başarı önemli ama bu takımın kapanması bile gündeme gelmeden kalıcı olması için mali disiplin şart. Takımın ilelebet sürmesi önemli olan. Bu seneki hedefimizi hem ligde kalıcı olmak hem de play-off bandıda bitirmek."

ALIMPIJEVIC: BAŞARI İÇİN GELDİM

34 yaşındaki Alimpijevic, "Burada olmamı sağlayan başkan, yönetim ve sponsorumuza teşekkür ederim Buraya başarılı olmak için geldim ve umarım sezonun devamı başarılı şekilde geçecek.

Çok iyi bir kulüp organizasyonu var. Böyle bir tesis için de teşekkür ediyorum. Herkes bana sıcakkanlı yaklaştı adaptasyon sürecimi çabuk atlatmam adına. Taraftar önemli ,bunun bilincindeyim. Beklentilerin de farkındayım. Sporun önemli olduğu bir ülkeden geliyorum ben de" diye konuştu.

"BAHANEMİZ YOK"

Sırp Antrenör, yoğun bir maç trafiğine gireceklerini vurguladı ve şöyle devam etti:

"Aralık ayında zorlu bir fikstür var. 3 günde bir maç oynayacağız. Bahanemiz yok. Cevap vereceğimz yer basketbol sahası bunun dışında konuşacağımız bir yer yok.
Bana göre yönetimimiz hem yerli hem de yabancı oyuncu tercihleri konusunda doğru tercihler yapılmış Takımı geliştirip iyi sonuçlar almaya çalışacağız."

"DERSİME ÇALIŞIL GELDİM"

"Bursaspor benim için yabancı değil. Dersime çalıştım. Bir kulüple anlaşmadan önce araştırma yapmak gerekiyor. Buraya gelmeden önce de Euro Cup maçlarını da izliyordum. Diğer Türk takımlarını da biliyorum. Yabancı değilim yani."

YABANCI PİVOT TRANSFERİ İÇİN...

Transfere de değinen Alimpijevic, "Şu anda transfer için doğru zaman değil. Doğru oyuncuyu şu anda bulmak kolay değil. İyi oyuncu olması önemli. Avrupalı, Sırp veya Amerikalı olması çok önemli değil" ifadesini kullandı.

"HİÇBİR ŞEY İÇİN  GEÇ DEĞİL"

Duşan Alimpijevic, umutlu mesajlar verdi:

"Takım kimyası benim için çok önemli. İyi atmosfer olursa iyi sonuçlar gelir. Pozitif yaklaşımı gelişmeye açık herşeyini sahaya sunan, kulübün yapısına sahip çıkan oyuncularla çalışmak isterim. Bunlar benim için önemli. Sezon ortasında geldim ama hiçbirşey için geç değil. Her şeyi ortaya koymak için elimden geleni yapacağım."

"SAVUNMADA YOL KATETMELİYİZ"
"İlk izlenimim çok iyi bir kadroya sahip takım. Hücum anlamında yetenekli potansiyelli bir takım savunma anlamında çok yol katetmeliyiz. Ciddi ligde oynadığımız için oyunun iki tarafına da dikkat etmeliyiz. Gelişmeye açık bir takım. Ne yazık ki önümüzdeki engellerden birisi aralık ayında çok maç yapacak olmamız. Afyon maçına kadar olan süreci lehimize çevirmeye çalışacağız."

*
DUŞAN ALİMPİJEVİC KİMDİR?

Antrenörlüğe, 2008 yılında başlayan Alimpijevic, Sırbistan U20 Milli Takımı'nda yardımcı antrenörlük yaptı ve 2014'te Avrupa üçüncüsü olan Sırbistan U21'de görev yaptı.
2016'da FMP Belgrad takımını çalıştırdıktan sonra 2017'de Eurolig'de oynayan Kızılyıldız'ın başantrenörlüğüne getirildi.

Sırp teknik adam, Kasım 2018'de Rus ekibi Avtodor'u çalıştırdı.

Alimpijevic, Haziran 2018'de NBA Yaz Ligi'nde Dallas Mavericks takımında asistan koçluk yaptı.

İLK MAÇ ÇARŞAMBA GÜNÜ AFYON'DA

Frutti Extra Bursaspor, milli aradan sonra 2 Aralık Çarşamba günü deplasmanda Afyon Belediyespor ile oynayacak.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2020.11.27 16:27 - Son Güncellenme: 2020.11.27 16:39 - HABER MERKEZİ
A