Horlama nedenleri nelerdir? horlama nasıl tedavi edilir?

Bugün sizlere birçok kişinin yaşadığı sağlık problemlerinden olan "Horlama" konusunun detaylarından bahsetmek istiyorum. Horlama toplumda çok sık görülen ve rahatsızlık yaratan bir durumdur.

HORLAMAYA SEBEP OLAN ETKENLER NELERDİR?

1-) Genetik Yapı

Bu etkenlerin başında ailemizden genetik olarak bize geçen; çene, geniz, boğaz, boyun ve dil kökü yapılarımızın şekli gelmektedir. Bazı kişilerde bu bölgeler doğuştan dar olduğundan, horlamaya yatkınlık zaten mevcuttur.

2-) Kilo Alımı

Horlamayı artıran bir diğer önemli sebep "kilo alımıdır". Kişiler kilo aldıklarında boyun ve boğaz geçişindeki yapılarda, dilde ve dil kökünde hacim artışı olur.

Ayrıca bu bölgelerdeki kasların, gerici etkilerinin kuvveti de azalır. Bu yapılar nefes alma sırasında içeriye doğru kolaylıkla çökerler ve horlamaya neden olurlar.

3-) Yaş Alma

Yaş ilerledikçe de horlama problemi ortaya çıkabilir. Ya da mevcut horlama şiddetlenebilir. Çünkü yaşlandıkça bu bahsedilen yapılarda gevşemeler ve boğaz bölgesindeki kasların kuvvetinde azalmalar görülür.

4-) Cinsiyet

Horlamanın erkeklerde daha sık görüldüğü bilinen bir gerçektir. Çünkü kadınların hormonları horlamaya karşı kendilerini bir miktar korur. Ancak kadınlarda menopoz dönemine gelindiğinde bu koruyucu etki ortadan kalkar ve boğaz yapısı horlamaya uygun hale gelir. Kadınlar özellikle kilo da alırlarsa horlama problemini hemen hemen erkekler kadar yaşayabilirler.

Eklenme: 2019.03.20 16:25
Son Güncellenme: 2019.03.20 16:30
Kategori: Yaşam

Öne Çıkan Galeriler

Samimiyetsiz pişmanlık gösteren insanların k...
Samimiyetsiz pişmanlık gösteren insanların k...