Türkiye için çanlar çalıyor!

Yapılan araştırmalara göre, Avrupa'daki her 5 kuş türünden 1'i yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Türkiye'de de durum pek farklı değil! Türkiye'de yaşayan 491 kuş türünden 52'si yok olma tehlikesi yaşıyor. Üstelik bunların arasında şehir yaşamında görmeye alışkın olduğumuz kuş türleri de var...

Dünya üzerinde 11 bin 237 kuş türünün yaşadığını ifade eden Dr. Emrah Çelik, bunun yüzde 14'üne tekabül eden bin 573 türünün ise çeşitli kategorilerde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun altını çizdi. Durumun Türkiye için de geçerli olduğunu vurgulayan Emrah Çelik, Türkiye'de 491 kuş türünün yaşadığının ve bunun da 52'sinin tehdit altında olduğunu belirtti.
KUĞU, KAZ VE ÖRDEK TEHLİKE ALTINDA
Türkiye'de yaşayan kuş türlerinden 28'inin soyunun küresel ölçekte yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu açıklayan Çelik, 24 tür için ise tehlike çanlarının çalmaya başlayabileceğini vurguladı. Açıklamalarına devam eden Emrah Çelik, yakın bir gelecekte kuğu, kaz, ördek, yırtıcı ve kıyı kuşlarının da yok olma tehlikesi yaşayabileceği uyarısında bulundu.

Eklenme: 2021.10.20 11:58
Son Güncellenme: 2021.10.20 12:01
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Sosyal medya fenomeni Ares'in öldürüldüğü da...
Sosyal medya fenomeni Ares'in öldürüldüğü da...