Turizm sektöründe İngiltere hareketliliği

Turizm sektörünün uzun süredir beklediği haber 17 Eylül'de geldi. İngiltere 22 Eylül itibarıyla Türkiye'yi kırmızı listeden çıkaracak. Söz konusu karar turizmcileri sevindirirken özellikle 2022 yılı için umutları artırdı. İngilizlerin erken rezervasyon alışkanlığı olan bir millet olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, alınan kararın yıl sonu için de can suyu olacağını belirtiyor.

"ŞİMDİ RAKİPLERİMİZ İLE ŞARTLARIMIZ EŞİT"
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler:
22 Eylül'den itibaren kırmızı listeden çıkıyoruz. Burada en önemli olan nokta önümüzdeki 1-2 ay içinde gelebilecek turist sayısını hesaplamaktan ziyade önümüzdeki yılın rezervasyonları. Eğer bu yasak kalkmasaydı önümüzdeki sezon rakiplerimizin çok gerisinde kalacaktık. Şu an böyle biri durum ile karşılaşmayacağız. Şimdi rakiplerimiz ile şartlarımız eşit.
Bu sene için ise ekim ayında hatta kasım ayına da sarkabilir, kış rezervasyonlarımız üzerine de önemli etkisi olacak. Bu yıl için 200-250 bin arası bir İngiliz turist bekliyoruz. Bu da sezonun uzamasına dolayı ile istihdamında olumlu etkilenmesine yardımcı olacak.
4 Ekim'den sonra İngiltere yeşil ve kırmızı listeye dönecek. Umuyoruz ülkemiz yeşil listede kalır. Yine 4 Ekim'den itibaren İngiltere Türkiye'den İngiltere'ye giden ve çift aşılı olan kişilerden PCR testi yerine hızlı negatif antijen testi isteyecek. Bu test imkanını biz de sağlayabilirsek, İngiltere pazarı açısından faydalı olacağı kanaatindeyim.

Eklenme: 2021.09.20 14:28
Son Güncellenme: 2021.09.20 14:31
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Yeni Kaledonya'daki yabancılar tahliye edili...
Yeni Kaledonya'daki yabancılar tahliye edili...