Turizm sektöründe İngiltere hareketliliği

Turizm sektörünün uzun süredir beklediği haber 17 Eylül'de geldi. İngiltere 22 Eylül itibarıyla Türkiye'yi kırmızı listeden çıkaracak. Söz konusu karar turizmcileri sevindirirken özellikle 2022 yılı için umutları artırdı. İngilizlerin erken rezervasyon alışkanlığı olan bir millet olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, alınan kararın yıl sonu için de can suyu olacağını belirtiyor.

"OTELLERİMİZ İÇİN CAN SUYU OLACAK"
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Başkanı Bülent Bülbüloğlu:
İngiltere'nin Kırmızı Liste kararı gerçekten memnuniyet verici bir karar. Şu an yasaklı bir ülke değiliz. İngiltere bizim için çok önemli bir pazar. Biraz geç verilmiş bir karar. Biz mayıs ayından bu yana beklemedeydik.
Çünkü hem vaka sayılarımız hem de pandemi ile mücadelede rakip ülkelere göre daha iyi durumdaydık. Ekim ayı artık turizmde son ay, sezon sona eriyor. Bu yıl için çok fazla bir etki olmayacaktır belki ama yıl sonunda otellerimiz için bir can suyu olacaktır.
Hepsinden önemlisi bu kararın etkisini 2022 yılında hissedeceğiz. Gelecek yıl satışlarımız şu an açık. İngilizler tatil rezervasyonlarını bir yıl önceden yapıyor. Bu anlamda çok önemli bir karardı. Kararın açıklandığı 17 Eylül itibarıyla rezervasyonlar almaya başladık.
İngiltere'de 23 Ekim'de okullar bir hafta tatil olacak. Açık olan otellerimiz yıl sonunda iyi bir kapanış yapacaklar. İngiliz tur operatörleri şu an çalışmaya başladı.

Eklenme: 2021.09.20 14:28
Son Güncellenme: 2021.09.20 14:31
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Sadece enginar soyarak asgari ücretin 4 katı...
Sadece enginar soyarak asgari ücretin 4 katı...