Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?

Nakdi ücret desteği ödeme tarihi, Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yaptığı son açıklamaların ardından gündeme geldi. Bakan Selçuk, Eylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin 5 Ekim'de başlayacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından nakdi ücret desteğinden faydalanan vatandaşların gözü, eylül ayı nakdi ücret desteği ödeme tarihine karar verildi. Ücretsiz izin desteği olarak da bilinen nakdi destek ödemeleri en son 8 Eylül'de yatmıştı. Peki, nakdi ücret desteği ne zaman ödenecek? İşte, detaylar.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nakdi Ücret Desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu. 15/03/2020 tarihinden sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara da Nakdi Ücret Desteği verileceğini bildiren Bakan Selçuk, bu işçilerin daha önce yapmış oldukları işsizlik ödeneği başvurusu dışında herhangi bir başvuru yapmasına gerek bulunmadığını ifade etti. Ancak 15 Mart'tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine başvurmamış olanların, https://esube.iskur.gov.tr adresinden veya e-Devlet aracılığıyla işsizlik ödeneğine başvuruda bulunabileceğini belirtti.

Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizle 15 Mart'tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara, Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından izleyen ayın 8'inden itibaren ödenecek.

Eklenme: 2020.09.30 10:53
Son Güncellenme: 2020.09.30 11:59
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Ölmeden önce ifade verdi, katillerini yakala...
Ölmeden önce ifade verdi, katillerini yakala...