Kedi Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen cezaya itiraz

İstanbul Başakşehir'de bir sitenin asansöründe kedi Eros'u öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan İbrahim Keloğlan'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Keloğlan'a verilen hapis cezasını az bulan savcılık, karara itiraz etti. Savcılığın itiraz dilekçesinde, verilen cezanın kamusal vicdana uygun olmadığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?
İddianamede sanık İbrahim Keloğlan'ın bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapsi istenmişti.

İddianameyi kabul eden mahkeme, yargılama sonunda sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti.

Küçükcekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi yeniden yargılamasında, sanığın evcil hayvanı kasten öldürme suçunu işlediği sabit olduğu gerekçesiyle 3 yıl hapse çarptırmıştı.

Cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini takdiri indirim sebebi kabul eden mahkeme, cezayı 2 yıl 6 aya indirmişti.

Mahkeme, her ne kadar kuvvetli suç şüphesini gösteren somut deliller bulunsa da sanığın aldığı ceza, delillerin toplanmış olması, karartılacak herhangi bir delil bulunmayışı, bu aşamada tutuklanmasının orantılılık ilkesine aykırılık teşkil edeceği gerekçeleriyle sanık Keloğlan hakkında karar kesinleşinceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanması suretiyle adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar vermişti.

Eklenme: 2024.03.29 12:17
Son Güncellenme: 2024.03.29 12:20
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

2024 raporu açıklandı: İşte dünyanın en zeng...
2024 raporu açıklandı: İşte dünyanın en zeng...