Kedi Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen cezaya itiraz

İstanbul Başakşehir'de bir sitenin asansöründe kedi Eros'u öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan İbrahim Keloğlan'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Keloğlan'a verilen hapis cezasını az bulan savcılık, karara itiraz etti. Savcılığın itiraz dilekçesinde, verilen cezanın kamusal vicdana uygun olmadığı kaydedildi.

"CEZA KAMUSAL VİCDANA UYGUN DEĞİL"
Dilekçede, Hayvanları Koruma Kanunu'nun birinci maddesinde belirtilen kanunun amacı da dikkate alınarak, sanık hakkında takdiren ve tehdiden, üst hadden hapis cezası verilmesi gerekirken ceza adaletine ve kamusal vicdana uygun olmayacak şekilde temel ceza tayinine gidildiği kaydedildi.

Savcılık dilekçesinde, canavarca hisle, hunharca eziyet çektirerek, yoğun kast altında işlenen eyleme yönelik üst hadden ceza verilmemesi durumunda hangi daha vahim eylem ve hadiseye bu miktar ceza verileceğinin de anlaşılamadığına dikkati çekildi.

Sanığın, eylemi gerçekleştirme biçiminde olayın son derece ağır ve vahim olduğuyla ilgili bir kuşku olmadığı vurgulanan dilekçede mahkemenin kararında, kastın yoğunluğu, canavarca his, eziyet çektirerek evcil hayvanın öldürülmesinin kamusal ve toplumsal vicdanları yaralamasına karşın maddenin öngördüğü ölçülere göre temel cezanın belirlenmediği belirtildi.

Eklenme: 2024.03.29 12:17
Son Güncellenme: 2024.03.29 12:20
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Bu yıl Cannes Film Festivali'ne katılacak Tü...
Bu yıl Cannes Film Festivali'ne katılacak Tü...