Hollanda için kritik uyarı!

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), küresel ısınmaya neden olan sera gazı salımının azaltılamaması durumunda deniz seviyesinin yüzyılın sonunda 1,2 metre yükseleceğini açıkladı. KNMI'ya göre Antarktika'daki buzulların erimesi hızlanırsa, Hollanda kıyılarında deniz seviyesindeki yükselme de 2 metreye kadar çıkacak.

Küresel ısınmanın yarattığı bir başka önemli sorun da, ilkbahar ve yaz aylarında görülen kuraklık. Rapora göre, artan sıcaklar nedeniyle kuraklık sorunları daha sık yaşanabilir. Kuraklık dönemleri de, önceki yıllara göre daha uzun sürebilir.
Buna neden olarak da, 9-10 kilometre yükseklikteki kuvvetli rüzgarların oluşturduğu jet akımının, iklim değişikliği nedeniyle zayıflaması gösteriliyor.
Kutuplar ve tropik iklimler arasındaki sıcaklık farkları azaldıkça, jet akımının gücü düşüyor. Bu da aynı tip havanın daha uzun süre kalıcı olmasını sağlıyor.
Küresel ısınmanın kentleri daha sıcak hale getirdiğini vurgulayan KNMI'ye göre, şehirlerde kuraklık ve aşırı yağış sorunları daha da artacak.

Eklenme: 2021.10.26 14:14
Son Güncellenme: 2021.10.26 14:16
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Brent petrolün varil fiyatı 83,81 dolar
Brent petrolün varil fiyatı 83,81 dolar