Hollanda için kritik uyarı!

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), küresel ısınmaya neden olan sera gazı salımının azaltılamaması durumunda deniz seviyesinin yüzyılın sonunda 1,2 metre yükseleceğini açıkladı. KNMI'ya göre Antarktika'daki buzulların erimesi hızlanırsa, Hollanda kıyılarında deniz seviyesindeki yükselme de 2 metreye kadar çıkacak.

'İklim değişikliği beklenenden hızlı gerçekleşiyor'
KNMI, 2014 yılında yaptığı çalışmada, denizlerdeki su seviyesi sınırının en fazla 1 metre olacağını hesaplamıştı. Enstitü uzmanlarından Rob van Dorland, raporun hızla gelişen iklim değişikliğinin aciliyetini vurguladığını belirterek, "Bu, birkaç yıl önce düşündüğümüzden daha yüksek" diyor.
KNMI araştırmacısı Sybren Drijfhout'a göre, Paris İklim Anlaşması'nın uygulanmaması ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda deniz seviyesindeki yükselme daha da artacak.
Hollandalı uzmana göre, hiçbir şey yapılmazsa deniz seviyesi 2300 yılında 17 metreye yükselebilir. Bu da, deniz seviyesinin altında bulunan Hollanda Krallığı'nın sonu anlamına gelecek. KNMI raporunda, iklim değişikliği ile yaz sağanaklarının daha da şiddetleneceği ve şiddetli gök gürültülü fırtınaların daha sık meydana geleceği vurgulandı.

Eklenme: 2021.10.26 14:14
Son Güncellenme: 2021.10.26 14:16
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Kalben'e yapılan baskın şantaj ihbarı çıktı!
Kalben'e yapılan baskın şantaj ihbarı çıktı!