Evcil hayvan sahibi olmak isteyenlere her duruma hazırlayıcı öneriler

Evcil hayvan sahiplenmek, kendinize sevimli bir dost edinmek istiyorsunuz ama hangi durumlarla karşılaşacağınızı bilmiyor musunuz? Bizleri saf bir mutluluğa ulaştıracak yollardan belki de en güzeli evcil hayvan sahiplenmek. Tabii her güzel şey gibi minik dostlarınız da hayatınızda acı tatlı farklılıklar yaratacak diyebiliriz. Evcil hayvan beslemek büyük sorumluluk gerektirir ama ona nasıl bakacağınızı bilir ve karşınıza çıkabilecek her duruma karşı hazırlıklı olursanız dünyanın en sadık dostluğunu kazanabilirsiniz.

Seyahatler

Can arkadaşlarınız ile seyahate çıkmak bambaşka bir deneyim diyebiliriz. Seyahat sonrasında varacağınız güzellikler onu da çok mutlu edecektir ama seyahat ve konaklama sırasında birçok sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. Evcil hayvan dostlarınızla birlikte sosyal yaşamda karşılaşabileceğiniz sorunların en büyüğü şüphesiz yolculuklar olacaktır. Hava, kara, deniz yolculuklarının neredeyse hepsinde evcil hayvan taşımak pek konforlu değil. Eğer imkânınız varsa özel aracınız ile seyahat etmeniz ya da pet taksi ile gitmeniz en iyisi olur. Şehirler arası otobüslerin çoğunda evcil hayvan taşıma hizmeti bulunmuyor, olanlar da ise bagajda izin veriliyor. Bagajda havasız, karanlık ve sıcak bir ortamda kapalı kalacağı ve ölümle sonuçlanabileceği için kesinlikle bunu önermiyoruz. Uçaklarda da durum pek değişmiyor. Kafesin standart boyutlara uymaması, ağırlığının 8 kg'dan fazla olması gibi nedenlerle uçağın kargo bölümünde yolculuk yapabiliyorlar. Tüylü dostunuzun sağlığı için seyahatlerinizi bu şekilde planlamayın.
Diğer bir alternatif olan hızlı trenler de vagon bölümünde beraber seyahat edebilirsiniz. Tabii kafes içinde olmak şartıyla yanınızda mutlaka sağlık belgesini, kimlik kartını bulundurun. Sevimli dostlarınız için yan koltuğunuza %50 indirimli bilet alabilirsiniz.

Eklenme: 2019.09.20 09:43
Son Güncellenme: 2019.09.20 09:46
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Yenidoğan buzağıya yaptıkları 'bebek partisi...
Yenidoğan buzağıya yaptıkları 'bebek partisi...