Çocuğunuz Covid mi, grip mi?

Çocuğunuz öksürüyor, boğaz ağrısı olduğunu söylüyor ve ateşini ölçtüğünüzde sürekli yüksek çıkıyor... Bu durumda ilk aklınıza gelen Covid -19 enfeksiyonu olabilir. Ancak bu mevsimde grip ve diğer üst yolunum yolu enfeksiyonlarının da görüldüğünün unutulmaması gerekiyor. Özellikle okulların açılması ile birlikte çocuğunda hastalık belirtisi görülen her ailenin en önemli endişesi Covid oluyor. Peki bu iki hastalık birbirinden nasıl ayrılıyor, ayırıcı tanı için neler yapılması gerekiyor, PCR testinin bu konudaki önemi ve ailelerin Covid ile grip konusunda alması gereken önlemler neler? Uz. Dr. Serap Sapmaz, çocuklarda Covid-19 ve grip belirtileri hakkında bilgi verdi.

Çocuklar koronavirüste taşıyıcı mı?
Bazı çocuklar koronavirüse ait belirtiler göstermeden taşıyıcı olabilmektedir.
Ateşi olan çocuğa Covid-19 virüsü bulaşmış olabilir mi?
Çocuklarda pek çok sebepten ötürü ateş gelişebilir. Bu; gripten, nezleden, bademcik enfeksiyonundan olabildiği gibi Covid-19'dan da kaynaklanabilir. Bu noktada ayırıcı tanı önemlidir.
Çocuklar Covid-19'u bulaştırır mı?
Çocuklar genel olarak grip, nezle gibi solunum yolu enfeksiyonlarında süper bulaştırıcı olarak öne çıkmaktadır.
Grip ve koronavirüs aşısı çocuklara yapılmalı mı?
Grip ve koronavirüs aşılarının önemi büyüktür. Çünkü grip aşıları çocukları gripten korurken, gribin komplikasyonlarını azaltmaya yardım eder. Güncel verilere göre 12 yaş üzerindeki çocuklarımıza koronavirüs aşısının uygulanması önerilmektedir.
Çocuklar koronavirüsten nasıl korunmalı?
Covid-19'dan çocukların korunması için alınacak temel önlemler soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için alınan önlemlerle aynıdır. Bunun için eller sık sık ve doğru biçimde yıkanmalı, kapalı ortamda maskesiz bulunulmamalı, sosyal mesafeye dikkat edilmelidir. Kapalı ortamlar camlar açılarak havalandırılmalıdır.

Eklenme: 2021.09.20 15:56
Son Güncellenme: 2021.09.20 16:02
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Baba ile kızı bıçaklı kavgada birbirini yara...
Baba ile kızı bıçaklı kavgada birbirini yara...